ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Råttorna tar sig in – i Hötorgshallen

Anders Göransson · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
En råttfälla i köket.

En råttfälla i köket.


Problem med råttor i Hötorgshallen. Miljöförvaltningen: Vi kanske måste stänga saluhallen. Men enligt handlarna är problemet redan löst.

klar

Artikellänk är kopierad

Dofterna från Hötorgshallen lockar inte bara matälskare – de drar också till sig råttor. Vid en inspektion från miljöförvaltningen nyligen hittades råttspillning längs väggarna. – Vi ser allvarligt på det här. Det ska inte vara skadedjur i utrymmen där man hanterar mat. Det här problemet måste åtgärdas, säger Daniel Selin, enhetschef på livsmedelskontrollen i Stockholms stad. Enligt honom finns ännu ingen bra bild av problemets omfattning. Han har dock hört att en skadedjursfirma har fångat ”väldigt mycket råttor” i lokalerna.Varför stänger ni inte igen saluhallen tills den bevisligen är sanerad? – Vi vill först se vilken effekt de vidtagna åtgärderna får. Men om inte problemet åtgärdas kan vi faktiskt komma till en punkt då vi måste stänga Hötorgshallen, säger Daniel Selin. Ola Hedén, ordförande i Hötorgshallens företagarförening, bekräftar att det funnits problem med råttor i saluhallen. Men efter en sanering av Anticimex ska problemet nu vara löst, hävdar han. – Vi hade problem för ett par tre veckor sedan, som hänger samman med den ombyggnation som gjorts. Då slank ett par rackare in. Vi stängde och sanerade och nu har vi fått ordning på det. Den senaste anmälan om råttor kom dock in till miljöförvaltningen för bara en dryg vecka sedan. En kvinna uppgav att hon sett en råtta vid en fruktdisk ett par dagar tidigare, den 8 oktober. – Det kan ta några dagar efter saneringen innan råttorna dör, säger Ola Hedén. Nästa vecka ska miljöförvaltningen träffa handlarna och fastighetsförvaltaren från Stockholms stad för att utvärdera om insatserna mot råttorna haft effekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro