ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rausing: "Jag såg Eva dö med en crackpipa i handen"

Matilda Bjerlöw · 14 Dec 2012
Uppdaterad 15 Dec 2012
Miljardären Hans Kristian Rausing lät sin hustru ligga död i parets hem i hela två månader, innan polisen hittade henne. I dag berättar han om hur han såg henne dö.

Miljardären Hans Kristian Rausing lät sin hustru ligga död i parets hem i hela två månader, innan polisen hittade henne. I dag berättar han om hur han såg henne dö. Foto: Scanpix


Nya detaljer har kommit ut om Eva Rausings uppmärksammade död, där hennes make lät henne ligga i två månader innan hon upptäcktes. – Jag kunde inte ta till mig att hon var död, kunde inte hantera verkligheten, så jag reagerade inte rationellt, berättar han via ett utlåtande för utredarna i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 9 juli som Eva Rausing, 48, Tetrapak-miljardären Hans Rausings hustru, hittades död i parets hem i London – efter att ha legat där i två månader.

I dag berättade Hans Kristian Rausing sin nya version av historien för utredarna. Han gör det via ett skriftligt uttalande, då han mådde för dåligt för att närvara i Westminster Coroner´s Court, skriver Daily Mail.

"Jag minns hur jag vaknade på morgonen, gick in i badrummet för att raka mig och hörde hur Eva ramlade ur sängen", skriver han. Rausing berättar vidare hur han hörde sin hustru ta sitt sista andetag och hur han såg hur hennes blick blev tom . "Jag minns att jag skrek ´Eva, Eva, Eva´, och satt med henne i mina armar en stund, innan jag täckte henne med en filt och ett täcke."

Han berättar att han inte kunde hantera hennes död, och att han nu i efterhand förstår att han inte agerade rationellt när han dolde den under så lång tid.

Först trodde polisen att Eva dog av en drogöverdos, eftersom paret länge har varit öppna med sina drogproblem, men senare flyttades misstankarna till maken, och att han skulle ha mördat henne. Han friades dock från dessa misstankar och dömdes i somras till brott mot griftefriden.

Eva Rausing dog den 7 maj av hjärtstillestånd i kombination med droger, bland annat kokain, och hennes man lyckades dölja hennes död i hela två månader, bland annat genom att tejpa igen dörrspringorna för att dölja stanken, genom att säga att hon var i Kalifornien, och genom att säga till städerskorna att hon låg sjuk i feber så att de inte fick gå upp på andra våningen.

När polisen slutligen hittade henne låg hon under en hög sängkläder och hoptejpade soppåsar. Rummet var fullt av flugor och stanken var överväldigande. – Vi hade ett väldigt nära förhållande och älskade varandra väldigt djupt, berättar Hans Kristian Rausing.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro