ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rausing om fruns Palme-mejl: Konspirationsteorier

Metro · 6 Sep 2012
Uppdaterad 6 Sep 2012
Rausing om fruns Palme-mejl: Konspirationsteorier

Rausing om fruns Palme-mejl: Konspirationsteorier Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Nu bryter Hans Kristian Rausing tystnaden om fruns Palmemordsteorier. ” Eva var en fantastisk kvinna som har utsatts för stora orättvisor men den här konspirationsteorin har ingen grund i verkligheten", skriver arvingen i ett SMS till författaren Gunnar Wall, som Dagens Nyheter tagit del av

Den nu avlidna Eva Rausing pekade i en serie mejl ut en känd affärsman som hjärnan bakom mordet på Olof Palme 1986. Mejlen skickades bland annat till författaren Gunnar Wall. 

På onsdagen har författaren varit i kontakt med Eva Rausings man, arvtagaren Hans Kristian Rausing, som avfärdar uppgifterna som konspirationsteorier, enligt DN. 

I kontakt med en morddömd fånge i England ska Eva Rausing också ha sagt att hon trodde att maken kände till vem som mördade Palme. 

– Hennes uppgifter har inte mycket till bevisvärde om de inte stöds av andra. Men nu är det Palmeutredarnas uppgift att undersöka detta, säger Gunnar Wall till DN. 

Makarna Rausing träffades på ett behandlingshem och brottades båda med drogmissbruk. Eva Rausings död blev uppmärksammad då polis tog sig in i parets lägenhet i London, där hon legat död i veckor. Maken, arvinge till Tetra Pak, hade försökt hålla hennes död hemlig genom att täcka över kroppen och tejpa igen dörrspringorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro