ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rävlanda slipper kritik för mobbning

Susanna Mattsson · 25 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Rävlandaskolan får ingen kritik av Skolverket för hur man hanterat två fall av mobbning. Men föräldrarnas uppfattning om vad som hänt skiljer sig kraftigt från skolans. Detta bör utredas, anser Skolverket.

UPPREPADE KRÄNKNINGAR I det ena fallet går uppgifterna så kraftigt isär att Skolverket inte kan bedöma huruvida skolan gjort tillräckligt för att stoppa trakasserierna. Metro skrev i vintras om problemen med mobbning på Rävlandaskolan. Efter att en yngre elev utsatts för upprepade kränkningar utan att skolan reagerat gjorde mamman en anmälan till Skolverket. Skolan å sin sida uppger att de visst kontaktat föräldrarna i de fall konflikter uppstått.

KÄNNER INTE IGEN De säger sig inte känna igen den bild av trakasserier och kränkningar som eleven målat upp för föräldrarna. I det andra fallet, som gällde en äldre elev, anser Skolverket att Rävlandaskolan agerat korrekt eftersom man både satt in åtgärder då eleven känt sig kränkt och följt upp hur eleven mår.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro