ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Realityserien Gamerz ska skapa nästa proffslag i Counter strike

Erik Glanell · 27 Apr 2017
Uppdaterad 2 Maj 2017
Oscar "ins" Holm är en av coacherna som ska leda deltagarna i kampen om professionella kontrakt i Counter strike. I bakgrunden syns en del av det gamecentret där talangerna spelar sina matcher.

Oscar "ins" Holm är en av coacherna som ska leda deltagarna i kampen om professionella kontrakt i Counter strike. I bakgrunden syns en del av det gamecentret där talangerna spelar sina matcher. Foto: Simon Krona


Runt om i världen sitter det unga killar och tjejer framför datorn med drömmen om att en dag bli professionella e-sportare. För tolv Counter strike-talanger är den drömmen nära bli verklighet i den direktsända reality-serien Gamerz.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett specialbyggt gaminghus ska tolv gamers uppdelade i två lag göra allt för att bevisa att just de har vad som krävs för att landa ett professionellt kontrakt i Counter strike. Större delen av dagarna kommer tittarna att kunna följa deltagarnas varje steg, framsteg och bakslag med hjälp av de 25 kamerorna som finns i spelarnas nya hem.

– Det här är den första satsningen inom reality i den här genren. Ett underhållnigsprogram som har en seriös kärna med de här talangerna som drömmer om att lyckas, säger seriens producent Robert Jönsson, som tidigare jobbat med bland annat Big Brother.

Precis som i Big Brother kommer dessa talanger att äta, sova, spela, leva och träna i huset. Här finns däremot inte något lås på dörren, men väl ett dramatiskt tävlingsmoment.

Ett Counter strike-lag består som bekant inte av tolv spelare, utan av fem. Vilka fem som till slut får sätta sitt namn på proffskontrakten avgörs genom dagliga möten mellan de två lagen. Det laget som förlorar riskerar att få en spelare utbytt. Du som tittar har dessutom chansen att bli den nya spelaren.

– Varje match handlar om att visa att man förtjänar att vara kvar. Och om de som sitter hemma och tittar tycker att de skulle göra ett bättre jobb så är det bara att anmäla sig så kan man få chansen att slå sig in i laget, säger Robert Jönsson.

Till sin hjälp att nå toppen har talangerna CS-veteranerna Abdisamad ”SpawN” Mohamed och Oskar ”ins” Holm som kommer att coacha varsitt lag.

Rekryteringen av talangerna har skett i Norge, Danmark och under Dreamhack winter i Sverige förra året där proffsspelarna Zainab ”zAAz” Turkie och Marcus ”Delpan” Larsson var med och valde ut aspiranter.

Det pressade tävlingsmomentet till trots menar Robert Jönsson att deltagarna ser det här som unik chans att få bevisa något både för dem själva och för andra.

– Det är flera av talangerna som har uttryckt att till exempel deras föräldrar inte har förstått hur bra de är. Så det är kul för dem att visa att det är på riktigt det här. Det blir som en personlig revansch för dem.

pil
Det här är Gamerz:

12 Counter strike-talanger lever och tränar i ett hus specialbyggt enligt en gamers alla önskemål. Deltagarna är uppdelade i två lag som varje kväll möts i en match där det förlorande laget riskerar dramatiska förändringar. I prispotten ligger fem proffskontrakt. Metro är mediepartner till Gamerz.

Sändning:

Livesändningar på Twitch och Youtube 12–14 timmar om dagen uppdelade i olika segment. Samt inslag och klipp.

Schema:

7:00–9:00 Morgonprogram med kändisgäster.

Ca 14:00 Live från gaminghuset fram till kvällens match.

21:00 Gamerz livestudio och kvällens match.

Efter matchen: Avrundning med höjdpunkter från matchen där också det förlorande laget får reda på om det kommer ske några förändringar.

Ca 22:30–ca 1:00 Live från gaminghuset.

Premiär: Realityserien drar igång 1 maj.

pil
Så anmäler du dig

Om du tycker att du skulle göra ett bättre jobb än spelarna i huset har du chans att slå dig in i lagen. På Gamerz hemsida kan du anmäla dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro