ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rebecca, 12, släpper yngsta julskivan

Sara Stolt · 24 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är dags att börja se fram emot julen. Rebecca Gustafsson, 12, har gjort det hela året. Om en vecka släpps hennes julskiva i samband med en LHC-match.

Rebecca Gustafsson är i skolan. Men till skillnad från de flesta andra i hennes ålder har hon redan skapat sig en karriär. Snart släpper hon albumet ”När julen närmar sig” och är därmed den yngsta soloartisten som har släppt en julskiva i Sverige.– Det har varit jättekul och intressant. Jag har fått så många tips och man kan inte föreställa sig hur mycket förberedelser det krävs när det gäller alltifrån kläder till sångteknik. Man vill bara veta mer, mer och mer, säger hon.

Plattan är bland annat inspelad med Daniel Borsch, designad av Rickard Engfors och kommer att distribueras av Bonnier Amigo.– Nu vet jag nog ganska mycket om branschen, säger Rebecca.

Men hon har erfarenhet sedan tidigare. Under över ett år har hon sjungit nationalsången på Cloetta Center i hemstaden Linköping. Det är där, under matchen mellan LHC och Färjestad, skivreleasen sker den 1 november.

Hur känns det att sjunga inför en stor hockeypublik?– I början var jag nervös inför de större sakerna. Nu är jag mer taggad och har lyckats få mig själv att bara tänka positivt och peppa mig själv. – Det första stora jag gjorde var att sjunga på Cloetta Center i Linköping i maj förra året. Det var pirrigt. Jag sjöng inför 8 500 personer men ju fler människor, desto roligare.

Albumspåret ”När julen närmar sig” har Rebecca skrivit själv.– Mamma kom på att jag borde ha en egen låt på skivan. Det tyckte jag med. Vi satte oss ned och sedan skrev jag den på en timme eller två.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro