ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rebecca blev porrberoende när hon var åtta år: "Jag tappade kontrollen"

Johan Wikén · 7 Dec 2015
Uppdaterad 7 Dec 2015
Från åtta års ålder har Rebecca varit porrberoende, berättar hon.

Från åtta års ålder har Rebecca varit porrberoende, berättar hon. Foto: ABC


Rebecca, 19, har varit beroende av porr i över tio år. Något som har resulterat i flera våldsamma relationer. Jag vill bara ha ett respektfullt och jämställt förhållande”, säger Rebecca till ABC.

klar

Artikellänk är kopierad

19-åriga Rebecca från Australien uppger att hon har varit porrberoende sedan åtta års ålder. Det har påverkat hela hennes liv och resulterat i flera våldsamma relationer.

– Jag tappade kontrollen över min sexualitet, säger hon i ABC-programmet ”Australians on porn”.

LÄS MER: Privatdetektiven: Så vet du om din partner är otrogen

Hon berättar att det var i 16-årsåldern som det verkligen eskalerade. När Rebecca var i relationer gick hon in i en roll som kvinnor ofta har inom pornografin. Hon berättar att hon uppfattade det som att kvinnor skulle vara underlägsna och att förhållanden skulle vara våldsamma.

– När jag tittar tillbaka på det nu inser jag att en 16-åring inte ska hålla på med så våldsamt sex när det inte finns kärlek och respekt inblandat, säger Rebecca till ABC.

I efterhand önskar Rebecca att hon aldrig hade sett den där porrfilmen när hon var åtta år gammal. Hon kämpar fortfarande mot sitt porrberoende och besöker en psykolog regelbundet med förhoppningen att en dag kunna njuta av intima relationer utan våld.

– Jag vill bara ha ett respektfullt och jämställt förhållande. Och ett liv där jag känner mig trygg i mig själv och min sexualitet, säger Rebecca till ABC.

Ungefär två tredjedelar av männen i Australien och en femtedel av kvinnorna har kollat på porr. Med internets utbredning har det blivit mer lättillgängligt och porrberoende har blivit vanligare, rapporterar News.com.au. I tv-programmet ”Australians on porn” berättar Rebecca och andra drabbade om sina erfarenheter och hur det har påverkat deras liv.

►LÄS MER: Sofie, 20, om sitt sexmissbruk: ”Gick hem med människor jag inte kände”

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro