ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rebeller sålde Sotloff till Islamiska Staten”

Tomas Lundin · 9 Sep 2014
Uppdaterad 9 Sep 2014

Syriska rebeller sålde journalisten Stephen Sotloff till Islamiska staten. Det berättar nu en talesperson för familjen. De kunde ha hjälpt oss”.

klar

Artikellänk är kopierad

I augusti kidnappades den 31-åriga journalisten när han korsade gränsen mellan Turkiet och Syrien. Enligt nya uppgifter var det en grupp förmodat fredliga rebeller som kidnappade Sotloff och sålde honom vidare till IS. Den 2 september spreds en video som visar hur Sotloff får halsen avskuren av en IS-medlem. 

Barak Barfi är talesperson för den sörjande familjen Sotloff och lägger fram de nya uppgifterna i en intervju med CNN:s Anderson Cooper. 

Rebellerna ska ha sålt 31-åringen till IS för motsvarande mellan 170 000 och 350 000 svenska kronor. Barfi vill inte diskutera om det förekommit förhandlingar om lösensummor, men säger att den amerikanska regeringen måste jobba hårdare för att hjälpa gisslan och deras familjer i samma situation i stället för att personerna ska bli en del i ett större politiskt spel.

– De kunde ha hjälpt oss, säger han till CNN.

Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro