ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recap: Här är påskhelgens viktigaste e-sporthändelser

Erik Glanell · 18 Apr 2017
Uppdaterad 18 Apr 2017
Godsent, Team Secret och Jakob "YamatoCannon" Mebdi har varit i ropet i helgen.

Godsent, Team Secret och Jakob "YamatoCannon" Mebdi har varit i ropet i helgen. Foto: Siri Amram


Har påskhelgen med familjen stoppat dig från att hålla dig uppdaterad på e-sporten? Lugn. Här är helgens viktigaste nyheter. 

klar

Artikellänk är kopierad

Team secret dominerade Copenhagen games

Det för tidigt att dra paralleller mellan Ninjas in Pyjamas historiska 87-0. Men just nu verkar det inte som att det finns något som kan stoppa Counter strike-laget Team Secret där svenskarna Julia ”Juliano” Kiran och Zainab ”zAAz” Turkie spelar. Tidigare i år tog de hem turneringen i Katowice med lätthet och i påskhelgen gick de obesegrade genom Copenhagen games. Dessutom utan att förlora en enda karta. Förutom äran fick laget med sig vinstsumman på 76 000 kronor. Ett välkommet glädjeämne när den svenska herrscenen kämpar för att komma tillbaka till sin forna prakt.

YamatoCannon lämnar Splyce

I måndags kom nyheten att svensken Jakob ”YamatoCannon” Mebdi får lämna sin plats efter ett år som huvudtränare i League of legends-laget Splyce. Efter en drömsäsong förra året där laget oväntat lyckades kvala in till Worlds var förväntningarna höga inför 2017. Men årets resultat har inte lyckats möta förväntningarna.

”Vi är inte nöjda med våra prestationer. Inte spelarna. Inte ledningen. Ingen är nöjd med vad vid har presterat”, säger lagets delägare Marty ”LazerChicken” Strenczewilk i en video på Youtube. ”Hans coachning och spelstil har kommit till en punkt där den inte längre är utvecklande”, fortsätter han i klippet.

Enligt Marty Strenczewilk sker uppbrottet i samförstånd mellan alla inblandade.

Tre svenska lag i ESL pro league?

Counter strike-laget Godsent har legat och skvalpat lite i vattenbrynet ett bra tag nu. Men efter påskhelgens vinst över tyska BIG i ESEA är de klara för nästa säsong av ESL pro league. Svenskarnas vinst betyder att möjligheten är stor att de blågula färgerna får representeras av tre lag nästa säsong. Det förutsätter att Fnatic och Ninjas in Pyjamas lyckas hålla sig kvar i ligan. Om så blir fallet vet vi först i mitten på maj när den femte säsongen av ESL pro league är avslutat.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro