ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recap: Helgens viktigaste e-sportnyheter

Erik Glanell · 24 Apr 2017
Uppdaterad 15 Jun 2017
G2 esports blev de europeiska segrarna i League of legend championship series.

G2 esports blev de europeiska segrarna i League of legend championship series. Foto: Riot games


Vinnare har korats både i League of Legends och Counter strike under helgen. Och Epsilon tappar spelare igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Epsilon tappar spelare – igen

Karl-William ”kalle” Haraldsen har inte officiellt varit med i Epsilons laguppställning mer än två månader. Trots det gick laget i söndags ut med att de inte kommer att ge norrmannen vidare förtroende. ”Laget [Epsilon] har beslutat att undersöka andra möjligheter och kommer de närmaste dagarna att se över alternativen”, skriver de på sin hemsida. Epsilon har under en längre tid letat efter en femte permanent spelare, men i och med Kalles bortfall är de nere på tre. Laget består nu av Fredrik ” REZ” Sterner, Fredrik ”freddieb” Buö och André ”BARBARR” Möller.

SK vinnare i cs_summit

Efter flera månader utan en stor vinst var brassarna tillbaka högst upp på prispallen. När Beyond the summit för första gången arrangerade cs_summit lyckades Gabriel ”Fallen” Toledo och hans lag kamma hem vinsten. I finalen mötte de Gambit i en bäst av fem. SK som kom från winner bracket började finalen med en kartas försprång. Gambit lyckades jämna ut ställningen till 1–1 efter att ha vunnit Inferno. Efter det tog SK storstilat Cache för att avsluta finalen och säkra vinsten med en seger på Train.

G2 får bära den europeiska kronan…

G2 esports gick vinnande ur striden om topplaceringen i Europeiska LCS mot Unicorns of love. Matchen, som spelades under söndagen slutade 3–1 i kartor efter övertygande och snyggt spel av G2. Segern innebär inte bara att laget just nu sitter på den europeisla LoL-tronen, den innebär också att de kvalificerar sig till Mid-season invitational.

… och Team SoloMid den nordamerikanska

På andra sidan pölen avgjordes även den nordamerikanska finalen i LCS som i äkta finalstil gick till femte kartan. TSM inledde med två snabba vinster innan Cloud 9 vaknade och spelade hem de följande två. Sista kartan blev den mest jämna i matchen, men efter drygt 43 spelade minuter korades TSM som vinnare. Även de kvalificerar sig genom vinsten till Mid-season invitational.

LÄS MER
Asiatiska spelen vill inkludera e-sport
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro