ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recap: OG vann sin fjärde major och Gambit fick revansch

Erik Glanell · 2 Maj 2017
Uppdaterad 2 Maj 2017
Svensken Gustav "s4" Magnusson, i laget OG, med pokalen i Dota 2-majorn.

Svensken Gustav "s4" Magnusson, i laget OG, med pokalen i Dota 2-majorn. Foto: PGLesports


Det var en späckad helg inte minst för alla Dota 2-älskare. Men i skuggan av major-turneringen har det också spelats Counter strike i Austin.

klar

Artikellänk är kopierad

OG säkrade fjärde major-vinsten

När Metro pratade med Truls ”Archip3lago” Warvsten inför Dota 2-majorn så höll han OG som favoriter. Han trodde vidare att Evil Geniuses skulle sluta på en topp fyra-placering och att det var svårt att förutspå Team Secrets form. Det alla tre lag har gemensamt är att de har svenska spelare. Med facit i handen var det en minst sagt precis gissning.

Team Secret inledde med att överraskande ta sig till slutspelet utan några större problem. Men när turneringen gick in i slutspelet blev brassarna i SG e-sports en för stor utmaning.

LÄS MER
Experten om svenskarna i Dota 2-majorn

Evil Geniuses ställdes mot OG i semifinalen, så redan där var det garanterat att få se svenskt i finalen. OG tog hem den matchen och i den stora finalen mötte de Virtus.pro.

Det blev en tufft möte för de båda lagen och efter en inledande kartvinst av OG tog VP två raka.

Svensken Gustav ”s4” Magnussons OG lyckades dock hämta sig och med två avslutande kartvinster stod de som segrare i en major för fjärde gången.

Gambits revansch under Dreamhack Austin

Efter Daniil ”Zeus” Teslenko intåg i Gambit har de visat gång på gång att de inte är ett lag att bortse ifrån. De hamnade högst på prispallen i Dreamhack Winter 2016 och när cs_summits för första gången anordnade en Counter strike-turnering för några veckor sedan var de nära att gå hela vägen igen. Då slutade de tvåa efter en en finalförlust mot SK.

I helgen fick de revansch när det var dags för Dreamhack Austin i Texas. I semifinalen slog de, något oväntat, ut G2 esports för att i finalen vinna över brasilianska Immortals med 2–0.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro