ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: Filmnet till Ipad

Aron Andersson · 26 Nov 2012
Uppdaterad 26 Nov 2012
Filmnet Ipad

Filmnet Ipad


klar

Artikellänk är kopierad

Två Lena Dunham
Två Lena Dunham

C Mores filmtjänst finns sedan några dagar tillbaka till Ipad. Filmnet.se har funnits på nätet ännu längre, i betaversion, men detta är första appen som släpps. Den är dessvärre inte helt utan brister.

Filmnet kan beskrivas som C Mores svar på Viaplay. Här finns lite livekanaler och sedan de största serierna och filmerna som visas på kanalerna. Fördelen är att här finns en hel del nyare serier än vad som visas på Viaplay.

Det handlar om titlar som ”Game of Thrones”, ”Boss”, ”Girls” eller ”The Newsroom”. Sedan har Filmnet även slängt in lite mer udda alternativ som gamla Peter Settman-serien ”En ängels tålamod” eller hans Ronny & Ragge-parhäst Fredde Granbergs kiss-och-bajs-obegripliga vikingaserie ”Hem till Midgård”.

Hur som helst. Den som vill se det senaste har alltså mer att hämta hos Filmnet än på Netflix eller Viaplay, men priset är också något högre. Det kommer att kosta 129 kronor i månaden, även om första månaden just nu är gratis (och tjänsten bara kostar 49 kronor per månad till och med mars nästa år).

Å andra sidan lanseras snart HBO Nordic på riktigt (tjänsten finns i dag för den som ser på tv via Telia) och då blir plötsligt Filmnet inte lika attraktiv, tre av ovan nämnda serier är just HBO-serier. Dessutom kanske du hittar nyare titlar på Filmnet, men du hittar betydligt FLER på både Viaplay och Netflix.

Men den största bristen i Filmnet till Ipad är något som alla Appleanvändare älskar, nämligen stöd för Airplay. Med all sannolikhet är detta något som kommer inom kort, men att vara låst till att kolla via sin Ipad är naturligtvis väldigt trist.

Plus: Nyare serier och filmer än Viaplay eller Netflix.

Minus: Inget Airplay. Inte så många titlar.

Omdöme: Här finns stor potential även om priset kunde få vara lägre. Men i dag kan det inte bli mer än två av fem Lena Dunhams i betyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro