ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: Hill Climb (Iphone)

Aron Andersson · 26 Nov 2012
Uppdaterad 26 Nov 2012
Hill Climb

Hill Climb


klar

Artikellänk är kopierad

Flera bilar och banor i Hill Climb
Flera bilar och banor i Hill Climb

Ta dig upp för en kulle. Det är allt.

Den som suttit upp sent på kvällen och flippat mellan kabelkanalerna känner kanske igen grenen från någon av sportkanalerna. Galna motorsportare sätter plattan i mattan för att ta sig så högt upp som möjligt för en lerig backe.

I Iphonespelet ”Hill Climb” (som ironiskt nog klättrar på topplistorna just nu) är konceptet inte lika renodlat, banorna är inte lika branta, men grundtanken är densamma. Ta dig så långt du kan.

Det finns sex banor att välja mellan: landsbygden, öknen, arktisk tundra, motorvägen, en grotta och månen; samt tre bilar: jeep, monstertruck och räserbil. För att låsa upp de olika banorna och bilarna behöver du pengar, som antingen kan samlas i spelet genom att du plockar mynt eller gör olika trick, eller köpas för riktiga pengar. Pengarna använder du även för att uppgradera din bil med bättre motor och fjädring.

Detta är ett rätt vanligt upplägg nuförtiden och ett lika fiffigt som lurigt sätt för spelutvecklarna att tjäna lite extra pengar. ”Hill Climb” är annars reklamfinansierat och alltså gratis att hämta.

Hållbarheten är lång tack vare att du även med helt uppgraderad bil kan fortsätta spela och slå nya rekord. Dessutom bjuder olika bilar och banor på olika utmaningar, vilket gör att det är kul att växla mellan banorna. Å andra sidan är det ofrånkomligt att spelet blir ganska enformigt i längden. Du ska fortfarande ta dig upp för en jäkla backe.

Jag har knarkat spelet rätt hårt i helgen och efter bara några dagars missbruk börjar jag redan ledsna lite. Men så länge det är gratis är det svårt att klaga.

Plus: Väldigt beroendeframkallande.

Minus: Något enformigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro