ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: Incontro – levererar i högt tempo

Carl Reinholdtzon Belfrage · 9 Maj 2014
Uppdaterad 8 Dec 2016

Perfekt för after work – men ingenting för den som vill sitta med en bok. Metros recensent äter härliga musslor och smakfull lammfilé.

klar

Artikellänk är kopierad

Incontro är ett bollhav för vuxna. Som, på till exempel Ikea, kan man också här lämna in personer i tryggt förvar under ett par timmar för att sedan hämta upp dem igen. I det här fallet kan barnen lämna in sina föräldrar här när de vill koncentrera sig på andra saker som att titta på växter och apor tvärs över gatan på Universeum.

Men i stället för bollar och leksaker finns på Incontro vuxna ”bollar” (stor stark) och vuxna ”leksaker” (rosévin). Vad jag försöker säga är att Incontro är den perfekta mötesplatsen för klassisk after work, event och annat kollektivt bus. Som en del i det enorma hotellkomplexet Gothia Towers med andra restauranger såsom West Coast och Upper House andas Incontro rörelse och liv. Det är sällan tomt här på grund av hotell- och evenemangrörelsen och stället är ingenting för den som stilla vill sätta sig ner ensam med en bok. Här går det mesta i 220. Stora uteserveringar, bufféer, luncher, middagar, modevisningar, konstutställningar och in-checkningar avlöser varandra. Det är som ett stort bokstavskombinations-event. Det finns inget direkt subtilt över Incontro. Men i ärlighetens namn är denna beskrivning mest korrekt under helgernas bufférace eller fre-dagarnas after work. I vilket fall som helst är det lätt att bli fördomsfull och tro att maten här är slarvig och på en löpande bandnivå. Så är det inte. Incontros italienska inriktning levererar.

Vi börjar med härliga musslor med tomat, vin och chorizo. Levande och fräscha smaker till det låga priset av 75 kronor. Högst prisvärt. Och nu var det länge sedan jag var på Incontro, men möjligtvis har priserna och kvaliteten pressats uppåt på grund av närliggande konkurrens i form av Pietro at Hotel. I vilket fall fortsätter vi med en smakfull lammytterfilé med anyapotatis och rostad blomkålspuré. Härlig den med och generös i omfång samt smaker. Även en gremolatabakad torskrygg är lyxig och med ett tuggmotstånd som sig bör.

Sammanfattningsvis har boendes vid Korsvägen ett utmärkt utbud av italienskt. För den kräsne finns här landets bästa italienska restaurang, La Cucina Italiana, för lite mer lugn och ro finns den fina trattorian Pietro at Hotel med vansinnigt låga priser och så då Incontro för livlig after work, familjemiddag (bra menyer för barn) samt fullgott kök. Tillsammans utgör de, ursäkta klyschan, Göteborgs Little Italy.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro