ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: "Möhippan"

CG Karlsson · 1 Nov 2012
Uppdaterad 1 Nov 2012
Kirstin Dunsts hyfsade skådespeleri är slöseri på talang, tycker Metros filmrecensent. Här är Dunst tillsammans med Lizzy Caplan och Isla Fisher.

Kirstin Dunsts hyfsade skådespeleri är slöseri på talang, tycker Metros filmrecensent. Här är Dunst tillsammans med Lizzy Caplan och Isla Fisher. Foto: Radius


Möhippan” försöker rida på ”Bridesmaids” men kommer inte ens i närheten och regissören Leslye Headland misslyckas rejält med den tänkta svarta komiken, skriver C-G Karlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Rebel Wilson – filmens brud.
Rebel Wilson – filmens brud.

Kirsten Dunst, Isla Fisher och Lizzy Kaplan spelar en bitchtrio som får kollektiv chock när deras gamla överviktiga klasskamrat (Rebel Wilson) plötsligt ska gifta sig, dessutom med en kille som har pengar och – tänka sig! – ser hyfsat bra ut.

Hur har Pigface (som de kallade henne i high school) rott i land vad ingen av de tre slanka men bittert ogifta väninnorna lyckats med? Natten innan bröllopet dränker de sin frustration med droger, sprit och sjaskigt desperatsex – och råkar i villervallan ha sönder brudens klänning.

Det kan ju låta befriande att slippa den Hollywoodpolityr som gjorde exempelvis ”27 dresses” och ”Brudens bäste man” så sövande, men medan Leslye Headland (regi & manus) tar i så hon storknar för att skapa edge med kokainblödande näsor, snuskdialog och toasex – misslyckas hon rejält med den tänkta komiken.

Svärtan och cynismen blir mer tillgjord än träffande och ett stort problem är att den självföraktande trion i centrum inte bara är svåruthärdlig utan också ganska trist. Jag kan inte låta bli att tänka på superbegåvningen Lena Dunhams smarta tv-serie ”Girls” där likaledes priviligierade och neurotiska – om än aningen yngre – tjejers liv gestaltas med så oerhört mycket mer humor, intelligens och känsla.

Det är naturligtvis ofrånkomligt att även jämföra ”Möhippan” med succékomedin ”Bridesmaids” – men ni som har förväntningar åt det hållet kommer att bli rejält besvikna. Även om den filmen hade sina brister var det ändå en av fjolårets roligaste komedier och scenen där Kristen Wiig flippar ut på ett flygplan var bara den värd biljettpriset.

Inget ögonblick i ”Möhippan” kommer ens i närheten och det enda som hindrar mig från att ge en etta i betyg är Dunsts, Fishers och Kaplans skådespeleri. Det håller klart högre klass än vad manuset förtjänar.

klar

Artikellänk är kopierad

CG Karlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro