ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: Så bra är Apples nya mini-Ipod

Jonas Ryberg · 23 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Bäst med Ipod Nano

klar

Artikellänk är kopierad

Stilen

Ipod Nano håller stilen som en av marknadens snyggaste och mest lättanvända mp 3-spelare. Senaste versionen kommer i nio olika färger och färgskärmen har blivit 2,2 tum stor vilket gör det enkelt att navigera i menyerna.

Sportigheten

Med inbyggd stegräknare och träningsdagbok blir Nanon attraktiv för motionären. ­Apple fortsätter samarbetet med Nike och sensorn för deras löparskor. Den som vill kan utmana kompisarna i träningstävling via nätet.

Videokameran

Trots att kvaliteten på den inspelade filmen och ljudet lämnar en hel del i övrigt att önska så är det enkelt och kul att filma med den nya Nanon. Bara du klarar att  hålla fingrarna borta från linsen.

Musiken

Trots alla nya funktioner är musiken så klart det viktigaste i en Ipod. Och Ipod Nano är fortfarande en av marknadens trevligaste spelare. Apple ­fortsätter med sitt väl ­inarbetade sätt att navigera bland låtar och artister.

Analys: "Kameraögat är felplacerat"

Med inbyggd radio och fickminne har Apples Ipod Nano äntligen bockat av två funktioner som många anser ska vara standard för en digital musikspelare. Dessutom har de trendkänsliga ­kalifor­nierna petat in en liten videokamera och en stegräknare i den sex millimeter ­tunna spelaren.

Kameran klarar att spela in film med upplösningen 640 x 480, i teorin bättre än en vanlig tv-utsändning, men i praktiken känns det mer som bilder från vilken mobilkamera som helst.

Dessutom måste det anses vara en designmiss att kameraögat sitter precis där fingrarna gärna hamnar när du vill filma. Som vanligt har Apple annars tänkt på användarna med ett snyggt och enkelt gränssnitt. 

Musikspelaren har Apples ­välkända dansande omslag och den nya funktionen för Itunes automatiska musikmixar. Även radion som fått en paus­funktion är lätt att använda och visar stationsinformation via RDS.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro