ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: SoHo – Smakerna sitter men det spretar

Carl Reinholdtzon Belfrage · 12 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2016
SoHo är väldigt oängsligt, en perfekt plats att bjuda dina svärföräldrar på middag på.

SoHo är väldigt oängsligt, en perfekt plats att bjuda dina svärföräldrar på middag på. Foto: Lena Garnold


SoHo på Östra Larmgatan vill vara en njutningsoas”. Men trots ett tydligt kunnande i köket spretar fortfarande utbudet mycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Råbiff med bakad äggula-lökconfit-gröna ärtor- friterad lök-brynt smör.
Råbiff med bakad äggula-lökconfit-gröna ärtor- friterad lök-brynt smör.Foto: Lena Garnold
Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla-blomkålscrème- blancherad potatis-löjrom.
Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla-blomkålscrème- blancherad potatis-löjrom.Foto: Lena Garnold
Ankbröst med råstekt kinaskocka-bondbönor-ostronskivling-rostad skockapuré- szechuanbuljong.
Ankbröst med råstekt kinaskocka-bondbönor-ostronskivling-rostad skockapuré- szechuanbuljong.Foto: Lena Garnold
Viol & laktrits, violspångkaka-violsnö-chokladcrisp-chokladpudding-lakritssorbet-
italiensk maräng.
Viol & laktrits, violspångkaka-violsnö-chokladcrisp-chokladpudding-lakritssorbet-
italiensk maräng.Foto: Lena Garnold

Recension: SoHo – 3 Glober

Jag går in på den centrala mötesplatsen SoHo en kall vinterkväll, och det roliga är att jag här aldrig riktigt vet om jag har spatserat in på ett kafé, en restaurang, en vinbar, ett spa eller ett massageinstitut. Eller en kombination av alla dessa. Det är nämligen så mycket kuddar, fluff och exotiska aromer i luften att man lätt får det intrycket. Men ni kan stryka spa och massageinstitut. Och visst är all denna ”mysinredning” trevlig och varm, särskilt när man vill fly kommersen och det iskalla vädret utanför, men om man skrapar bort allt lulllull, doftljus och Lexington-inredning, vad hittar man då? Jo i första led just ett kafé med ett ganska ordinärt sortiment med en tillhörande ungdom bakom disken. Jag bara nyfiket stryker förbi. Hittar ingenting intressant.

Kommer fram till vinbaren, finner bara kommersiella viner från storproducenter och tar istället in en Bloody Mary. Den röda cocktailen låter mig stå och sakta begrunda klientelet på SoHo och det är befriande att slippa se slynglar med keps eller mössa på inomhus; här är det ett mer moget medelklassbeteende med damer i kappor och prydligt kammade gossar. Inga hipsters eller modebloggare. Ingen frågar dig var du har köpt din tröja. Eller om du har en surdegsklump i kylen. Utan här bland alla kuddar och filtar är allt bara mysigt, så mysigt att jag ångrar att jag tog mina loafers istället för mina fluffiga rådjurstofflor hemma. SoHo är väldigt oängsligt, och söker du en säker plats att bjuda dina svärföräldrar på middag är detta stället. Detta är restaurangernas Schweiz.

Jag tar mig in mot matsalen och jag och min gode vän Jonas Svensson beställer in en råbiff med bakat ägg och friterad lök, sotad lax med rökt gurka samt dovhjort med brysselkål och havtorn. Samtliga rätter är som färgsprakande tavlor – kanske något väl maximalistiska för min smak, uppläggen bör bli trevligare, men smakerna sitter där och kombinationerna är bra. Så också tillagningen av råvarorna. SoHo har ett bra kök som ger ett mycket bättre intryck än kaféet och vinbaren.

Till efterrätt blir det chokladterrin med havtornssorbet. Och det är glädjande att konstatera att SoHo har initierade och bra kockar fyllda med kunnande och självförtroende. Med lite mer fantasi och finess kan SoHo bli mycket intressanta att följa rent gastronomiskt i framtiden. En mening jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle skriva.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro