ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: “Uncharted: Drake’s Deception

Aron · 7 Nov 2011
Uppdaterad 7 Nov 2011
Drake's Deception

Drake's Deception


klar

Artikellänk är kopierad

I brist på nya filmer om Indiana Jones, Mumien eller National Treasures får jag trösta mig med Nathan Drake i tredje delen i Uncharted-serien.

Hans äventyr följer som vanligt i samma spår som ovan nämnda filmserier med den skillnad att du själv styr huvudrollens framfart i Uncharted-spelen. Nåja, det går kanske inte att göra stora avstickare från vad spelmakarna har tänkt sig, men du är åtminstone delaktig i Drakes jakt på den försvunna pelarstaden Iram.

Jag plöjde igenom den tredje delen i spelserien, “Drake’s Deception”, under helgen och utöver en gedigen äventyrshistoria och vasst skådespeleri (med tv-spelsmått mätt) är det scenerna och miljöerna som bländar mest.

Vissa actionsekvenser är helt enkelt fenomenala. Och miljöerna där de utspelar sig är monumentala. Stora ord, men är det något “Uncharted” siktar mot att vara så är det storslaget. Och det lyckas.

Det finns tillfällen då jag bara skakar på huvudet åt vad som sker i spelet. Det bjuder på vyer som knappt ens Spielberg skulle kunna fantisera fram. Och spelutvecklarna har dessutom lyckats blanda upp de mest fartfyllda scenerna med långsammare pussel och mysterier. Ett fritagningsförsök från en kapsejsande båt är till exempel helt hysteriskt.

En del av stridsscenerna där du på egen hand tvingas ta dig an en mindre armé blir tyvärr något påfrestande. Svårighetsgraden trappas upp på det billigaste av sätt – fler och fler fiender. Men tråkigast är ändå slagsmålen mot bjässarna i spelet.

Vi känner igen även dessa scener från Indiana Jones-filmerna, när Harrison Ford plötsligt ställs öga mot öga med ett riktigt berg till motståndare. I “Drake’s Deception” möter du kanske 7-8 fiender av denna kaliber. Och även om det är väldigt roligt första gången (slagsmålen är kanske min favoritdel av spelet) så blir det lite långrandigt när de följande 7 bjässeslagsmålen utspelar sig på exakt samma sätt.

Det är dock lätt att bortse från dessa brister. Fiender och vänner är så välspelade att det är mycket mer intressant att engagera sig i vad som händer dem. “Uncharted: Drake’s Deception” är onekligen ett av höstens vassaste spel.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro