ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recension: Så bra är Bizen sushi

Carl Reinholdtzon Belfrage · 14 Okt 2016
Uppdaterad 7 Dec 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Bizen sushi

Betyg 3

I flera år har jag hört rykten om en vidunderlig sushirestaurang på Hisingen. Beskrivningarna har varit imponerande: ”Sushikocken är jättefarlig, busig och sträng och man får inte fotografera eller säga någonting, men han är JÄTTEDUKTIG”. Naturligtvis blir man nyfiken när man hör beskrivningar likt dessa. Inte tillräckligt för att genast släppa allt och rusa mot Hisingen kanske, för vad skulle vara tillräckligt attraktivt för det? Men nu efter några år var det dags att bege sig mot den stora ön i jakt på den stora sushimästaren. Och vi hade aldrig hittat restaurangen om det inte vore för en gps. Det tar ett tag att lokalisera Bizen Sushi, detta legendariska, mytomspunna sushihak.

►LÄS MER: Rykande hett i sval miljö

Till slut hittar vi något som ser ut som en nedlagd kemtvätt från Säffle med ett halvt neddraget ståljalusi. Vi parkerar bilen på den närliggande parkeringen och går in på restaurangen. Och jag svär vid Gud, min mamma och en Dries Van Noten-kostym jag håller väldigt kär – stämningen inne på restaurangen är den mest ängsliga och tryckta jag någonsin upplevt. Gästerna är helt tysta. Pratar inte med varandra. Kanske stumma av beundran från något restaurangen utstrålar möjligtvis? Nej, jag tror snarare det beror på ren skräck. För det kan inte bero på inredningen som ser ut som den enkom är baserad på sjöbråte och frigolit. Inte skräckinjagande alls.

Och jag har även svårt att tro att det beror på att man är stum av beundran inför servicen – ingen välkomnar oss, ger oss en hjälpande vägledning eller ens svarar på en enkel fråga. Servitören irrar istället ängsligt runt i restaurangen som ett spöke påtagligt intimiderad av sushimästaren som samtidigt står som väntat arrogant i köket och vill knappt svara på var fisken kommer ifrån. Framför oss har vi nämligen en hop frågor. Till exempel varför man inte får fotografera? Varför man inte kan betala med kort? Men den viktigaste: varför denna hype?

►Så bra är La strega

Vi beställer en vanlig sushibricka med bland annat friterad tofu, nigiri på lax, makrill och tonfisk och det är tydligt att det är bättre än en genomsnittlig sushirestaurang, bra fisk och wasabi till exempel, men absolut ingenting speciellt. Dock väldigt prisvärt för lunch (runt 100 kronor). Men människor som blir till sig i sushibyxan av detta borde läsa Kejsarens nya kläder eller ta en middag på Masa för referens.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro