ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Recept för hjärtat

metro · 23 Aug 2011
Uppdaterad 23 Aug 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Recept på grillad lax och zucchini, laxfyllda tortillas, chilifrästa räkor, Chili con carne, lingonlimpa och muffins.

Laxfyllda tortillas 4 port Enkel läcker rätt som passar bra som förrätt eller kanske till buffen.

50 g Becel Gold 70 % 200 g kallrökt lax 1 msk hackad gräslök 1 msk hackad dill 4 st tortilla 1/2 msk Becel flytande till stekning av brödet

1. Skär laxen i bitar och blanda med Becel, gräslök och dill. 2. Värm en stekpanna och tillsätt flytande Becel. Stek tortillan på båda sidor, till de är mjuka och gyllenbruna. 3. Bred ut fyllningen på det varma brödet och vik ihop. Skär i önskade bitar och servera. Varma som kalla.

Chili- och vitlöksfrästa räkor 4 port Servera på en salladsbädd eller med en bit bröd och avokadokräm

500 g oskalade räkor 1–2 vitlöksklyftor, finhackade 1 liten röd chilifrukt, finhackad 1 msk Becel flytande 2 msk persilja eller koriander, hackad

1. Skala räkorna. 2. Fräs vitlök och chili i Becel flytande 1–2 minuter utan att det tar färg. Tillsätt räkorna och låt dem steka med 1 minut så de blir lite varma. Räkor ska inte stekas för länge, då blir de sega. Strö över persilja eller koriander.

Chili con carne 4 port En mustig chili smakar alltid härligt under den mörkare delen av året. Perfekt att göra en stor sats av när man är många. Blir det rester över kan de frysas och tas fram vid senare tillfälle.

2 gula lökar, hackade 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk Becel flytande 300 g nötfärs, 10 % 1 tsk spiskummin 1–1 1/2 tsk chilipulver 2 tsk vetemjöl 1 paket krossade tomater, 500 g 1 dl rött vin eller vatten 1 köttbuljongtärning 1 kanelstång 2 burkar bönor, t ex vita och kidneybönor 1 tsk oregano, torkad 1/2 tsk socker 1 tsk rödvinsvinäger salt peppar

1. Fräs lök och vitlök i Becel flytande i en stekgryta. Tillsätt nötfärsen och låt den bli genomstekt. 2. Strö över spiskummin, chilipulver och vetemjöl. Rör om och slå på krossade tomater samt vin eller vatten. Lägg ner buljong-tärningen och kanelstången. 3. Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg ner dem i grytan. Låt småkoka 15–20 minuter 4. Smaka av med oregano, socker, vinäger, salt och peppar. För mer hetta tillsätt extra chilipulver.

Grillad lax och zucchini med rostat bröd och senapsdressing  4 portioner

ca 400 g laxfilé citronpeppar rosmarin, färsk eller torkad 1 zucchini salt och peppar 4 skivor grovt bröd, typ bondbröd 1 ask cocktailtomater, 250 g blandad smakrik sallad, t ex roman, endive, frisée och ruccola ärtskott, solrosskott eller mangoldskott Dijonsenap

1. Putsa laxfilén, ta bort skinnet och den mörka randen, skär i 8 bitar. 2. Krydda laxen med citronpeppar och lite smulad rosmarin. 3. Skär zucchinin i långa skivor på längden, använd en osthyvel, salta och peppra. 4. Grilla zucchinin och laxbitarna snabbt i en grillpanna. 5. Rosta brödskivorna och dela dem diagonalt på mitten. 6. Arrangera brödet, laxen och grönsakerna på tallrikar och ringla över lite Dijonsenapsdressing.

Energi: 373 kcal och 20 g fett per portion.

Lingonlimpa med fullkorn 4 port Det här är världens bästa bröd när man vill ha hembakt men inte har tid eller lust att jäsa och knåda. Ingredienserna går att variera i det oändliga. Rågmjöl kan bytas mot grahamsmjöl eller fullkornsdinkel och havrekli mot vetegroddar eller vetekli.

2 dl grovt rågmjöl 1 dl havrekli 5 dl fullkornsvetemjöl 1/2 dl hackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter eller mandel 1 dl solrosfrön1 dl torkad frukt, t ex russin, hackade aprikoser eller dadlar 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 dl lingonsylt 2 msk Becel flytande 4–5 dl lättyoghurt, naturell

Till formen:½ msk Becel flytande 1 msk vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200 °C. Smörj och mjöla en avlång 1 1/2-liters brödform. 2. Blanda alla torra ingredienser väl. 3. Rör ner lingonsylt, Becel flytande samt 4 dl yoghurt. Blanda till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös. Tillsätt därför extra yoghurt om den känns torr. Häll degen direkt i formen och jämna till den lite. 4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Sänk värmen lite om limpan får för mycket färg. Låt brödet svalna helt innan du skär av det. När det är varmt är det fortfarande lite kladdigt.

Matiga muffins 6 stycken Lättlagade muffins med morot- och äpplesmak. Bjud någon du tycker om på en hälsosam fika.

2 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl1/2 tsk salt 1/2 msk bakpulver 1/2 dl Becel flytande2 dl mjölk 1/2 dl rivna morötter1/2 dl rivet äpple

1. Sätt ugnen på 250 °C. Blanda mjöl, salt och bakpulver. 2. Rör ner Becel flytande, mjölk, morötter och äpple. Rör ihop till en smidig deg. 3. Fördela degen i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 13 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro