ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Red Herring nominerar företag från Linköping

Patrik Persson · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Jonas thornholm(v), daniel arthursson(h) från Xcericon.

Jonas thornholm(v), daniel arthursson(h) från Xcericon.


klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanska affärstidningen Red Herring prisar årligen världens bästa teknikinnovationer. Svenska Xcerion är i år nominerade för sitt webbaserade operativsystem Icloud.

Linköpingsföretaget Xcerion har utvecklat det webbaserade operativsystemet ”Icloud”. Xcerion har nu utnämnts som en av 200 kandidater i tävlingen ”Red Herring Global 100”. – Vi har arbetat i åtta år med Icloud och det är jättekul att ett litet företag som oss får ett sådant här erkännande, säger Xcerions finanschef Jonas Thörnholm.Icloud är ett operativsystem som körs helt över nätet. Man kan spara filer i mappar precis som i ett konventionellt operativsystem. Men eftersom Icloud inte är bundet till en specifik dator kan du nå dina filer från vilken internetansluten dator eller mobiltelefon som helst.Vinnaren i tävlingen utses i San Diego 14-16 januari. Det rör sig inte om något penningpris eller liknande på Red Herring Global 100, utan vinnarna får endast en plakett och äran att få bli utnämnd till mest innovativa företag.– Jag och vår vd Daniel Arthursson tänker närvara i San Diego, och även om vi inte vinner ska det bli kul att få träffa andra människor inom branschen, säger Jonas Thörnholm.Bland tidigare vinnare på Red Herring Global 100 finns Google, Yahoo och Yotube.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro