ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Redaktioner utreder läckta lösenord

Aron Andersson · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011
William Petzäll, längst fram i bild, hävdar på sin twitter att SD-topparna Jimmie Åkesson, längst till vänster, och Björn Söder, andra från vänster, haft tillgång till journalisters lösenord.

William Petzäll, längst fram i bild, hävdar på sin twitter att SD-topparna Jimmie Åkesson, längst till vänster, och Björn Söder, andra från vänster, haft tillgång till journalisters lösenord. Foto: Scanpix


På tisdagsmorgonen spred riksdagsledamoten William Petzäll lösenord till journalisters mejlkonton. Nu utreder mediehusen saken.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt riksdagsledamoten William Petzäll har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder haft tillgång till journalisters lösenord i flera år.

På Petzälls twitterkonton spreds imorse särskilda hashtaggar och mejladresser som skulle leda till lösenorden. Via de koder som Petzäll spred går det att hitta en webbsida där de så kallade hashtaggarna motsvarar olika lösenord.

Journalisten Niklas Svensson är en av de som enligt Petzälls twitter fått sitt lösenord hackat. – Jag kan inte kommentera någonting, utan hänvisar alla frågor till Thomas Mattsson, säger han till Metro.

Mediehusen vill inte bekräfta uppgifterna. De ser allvarligt på saken och utreder det inträffade. En reporter som Metro talat med bekräftar att lösenordet som kopplats till honom är ett lösenord han använde för flera år sedan.

Enligt Dagens media anmäler Expressen intrånget till Säkerhetspolisen. William Petzäll har ännu inte bekräftat att det är han själv som sprider uppgifterna på sitt twitterkonto.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro