ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Redan dags att söka till vårens traineetjänster

Mary Örnborg · 2 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Edith Waltré (trea från vänster) har tillsammans med sina traineekolleger på Astra Zeneca fått gå ­igenom en tuff rekryteringsprocess. – Men jag har full förståelse för att företag med traineeprogram gör så tuffa gallringar vid rekrytering. Det är ändå en ganska stor investering som företaget gör.

Edith Waltré (trea från vänster) har tillsammans med sina traineekolleger på Astra Zeneca fått gå ­igenom en tuff rekryteringsprocess. – Men jag har full förståelse för att företag med traineeprogram gör så tuffa gallringar vid rekrytering. Det är ändå en ganska stor investering som företaget gör. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ute efter ett traineejobb? Då ska du inte vänta till den stora urvalsprocessen i januari. Börja positionera dig redan nu för att hävda dig i konkurrensen om traineeplatserna i vår.Det kan tyckas lite tidigt att redan nu i början på terminsstarten tänka på att söka traineeplatser. Men enligt Christian Rähn, se­nior rådgivare på Adecco, har de som aktivt söker upp företag för att stabilisera en kontakt bättre förutsättningar att få en traineeplats än de som enbart försöker hävda sig i rekryteringsprocessen.– Mitt tips är att redan nu börja fundera på vilka branscher man är intresserad av. Leta upp vilka företag som har traineeprogram inom dessa branscher på internet  och ta sedan en kontakt med den som är ansvarig för företagets traineeprogram.Enligt Christian Rähn är det viktigt att man är or­dent­ligt påläst om företaget in­nan man tar  en första kontakt.– Det är inte ovanligt att personer som är framåt och duktiga får en projektanställning på företaget innan det ens är aktuellt med att rekrytera till traineeprogram. Så det kan verkligen löna sig att vara proaktiv.

Konkurrensen ökar om varje plats

TUFFT. Fler sökande men fär­re platser. Så ser kon­kurrensen om traineeplatserna ut nu.– Det är en klart tuffare kon­kurrens om platserna än på länge, säger Bjarne Christiansson på Traineeguiden.se.

Mellan 30 och 40 procent färre traineeplatser väntas det bli under kommande traineeperiod. Den nedåtgående konjunkturen har gjort att företagen antingen drar ner på sina traineeplatser eller lägger ner verksamheten helt.– Främst märker man att företag som inte har långt trackrecord bakåt med  traineeprogram är mer benägna att lägga ner verksamheten, medan företag med långt trackrecord hellre väljer att dra ner antalet platser än att lägga ner traineeprogram, säger Bjarne Chritiansson.

Traineeprogram är förknippade med stora investeringar för företagen. Samtidigt tillför dessa ett stort värde till företaget i form av kompetens och utveckling.– Ett traineeprogram med långsiktighet har alltid en förankring i  företagsledningen.

Trots att det nu ser ut att bli ont om traineeplatser anser Bjarne Christiansson att det ändå är viktigt att den som söker säkerställer att det verkligen är rätt företag och traineeplats man väljer.– Det händer att folk tror att de sökt en traineeplats men i stället fått en praktikplats – därför är det viktigt att noga kontrollera att det är rätt program och företag man söker till, säger Bjarne Christiansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro