ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Redan dödsfall i afghanska valet

TT · 5 Apr 2014
Uppdaterad 5 Apr 2014

Mer än 350 000 soldater försöker säkra dagens presidentval i Afghanistan. Men redan kommer uppgift om en explosion i en vallokal. I valet är förre utrikesministern Abdullah Abdullah favorit.

klar

Artikellänk är kopierad

Bomber har detonerat på flera platser i Afghanistan, men inga människor har dödats, skriver den afghanska nyhetstjänsten Pajhwok på sin hemsida. Bland annat har vallokaler i huvudstaden Kabul, centrala Bamyan och provinsen Baghlan skakats av sprängladdningar.

Väljaren Wagma Yameen i Kabul, som TT talat med, säger att många afghaner på landsbygden är rädda för att bestraffas av talibanerna om de röstar.

– Vid det förra valet fick flera människor som röstat, och hade bläck på fingret, sitt finger avhugget. Många är oroliga över att det ska hända igen. Valrörelsen har varit våldsam, säger hon på telefon.

Wagma Yameen är dock fast besluten att rösta senare i dag. Andra oegentligheter rapporteras från olika delar av landet: En kvinna har gripits i Kandahar sedan hon försökt använda 22 röstkort vid samma vallokal, skriver Tolo News med hänvisning till inrikesdepartementet.

Nyhetstjänsten Pajhwok uppger att ett antal vallokaler i östra Herat, sydöstra Khost, centrala Logar samt i Kabul antingen håller stängt eller har slut på valmaterial.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro