ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Regerande mästarna SKT nära slås ut i Worlds-kvarten

Erik Glanell · 20 Okt 2017
Uppdaterad 20 Okt 2017
Lee "Faker" Sang-hyeoks SK Telecom blev oväntat pressade av Misfits i kvartsfinalen.

Lee "Faker" Sang-hyeoks SK Telecom blev oväntat pressade av Misfits i kvartsfinalen. Foto: Riot games


Ingen hade nog trott att Misfits skulle bjuda regerande mästarna SK Telecom på ett så massivt motstånd. Matchen togs till femte ronden innan de suveräna koreanerna hittade rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Misfits har aldrig tidigare spelat i Worlds. SK Telecom är flerfaldiga och regerande mästare. När lagen möttes i den stora turneringens andra kvartsfinal på fredagen var det inget tvivel om vilket håll det barkade åt. Koreanerna skulle rulla över sina motståndare utan större problem.

Det var precis så det började när första kartan i bäst av fem-serien seglade SKT:s väg.

Vad som hände sedan är smått otroligt. Misfits visade inga tecken på att vara nedslagna efter den inledande förlusten och spelade riktigt bra. Lee ”IgNar” Dong-geun satte hook efter hook med Blitzcrank i viktiga tillfällen för att tillsammans med Steven ”Hans sama” Livs Tristana ge Misfits ett oväntat försprång. Ett försprång som fortsatte växa ända fram till att laget utjämnat ställningen till 1–1.

SKT-stjärnan Lee ”Faker” Sang-hyeok, av många ansedd som världens bästa League of Legends-spelare var fullkomligt osynlig i mötet.

SK Telecom försökte ta Lee ”IgNar” Dong-geun ur spel genom att banna hjältarna Blitzcrank och Janna i tredje ronden. Valet föll i stället på Leona för Misfits-supporten. Något som skull visa sig fungera minst lika bra.

SKT var ständigt tillbakapressade och såg för ovanlighetens skull ut som att de stod utan svar på Misfits spel. Med Dong-geuns bländande Leona-spel var Misfits snart och knackade på dörren till koreanernas bas. En stund senare hade de inte bara tagit ledningen utan även satt kniven mot strupen på SKT.

Nu var det vinna eller försvinna som gällde.

Fjärde ronden blev betydligt jämnare, men Misfits fortsatte sin höga press med framgång. Utan rädsla i teamfajterna jobbade de sig metodiskt förbi SKT.

Framgången hade däremot ett högt pris när Misfits gjorde ett girigt försök till ett avslut i koreanernas bas som slog tillbaka med full kraft och gav SKT chansen att ta hem segern.

En chans de förvaltade på bästa sätt och jämnade ut poängen till 2–2.

Misfits fortsatte att spela bra i femte och avgörande ronden och SKT verkade bitvis skakiga. Ett tag såg det ut som att Misfits skulle göra det omöjliga och ta ner de regerande mästarna. SKT kom dock tillbaka och efter att ha stulit en drake från Misfits och fått med sig fyra kills marcherade de in i basen för att avsluta.

Vinsten innebär att det topptippade SK Telecom nu är klara för semifinal i Worlds.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro