ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Regeringen slår tillbaka mot hästförnekarna

Gustaf Eriksson · 30 Nov 2012
Uppdaterad 30 Nov 2012
Regeringen slår tillbaka mot hästförnekare

Regeringen slår tillbaka mot hästförnekare Foto: Scanpix


Hästar är en frukt som inte existerar. Det hävdar Facebook-sidan Hästar finns inte, som passerat 90 000 likes. Nu går regeringen till attack mot hästförnekarna. "Det finns till och med olika hästraser", skriver landsbygdsminister Eskil Erlandsson till Hd.se.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan kunde Metro.se berätta om Facebook-sidan "Hästar finns inte", som hävdar att hästar i själva verket är en frukt – som inte finns. Gruppen växer explosionsartat och har nu fått över 91 000 gilla-markeringar. 

Inför helgen vill hästförnekarna fästa allmänhetens uppmärksamhet på Stockholm Horse Show, som lockar tusentals hästälskare till Globen i Stockholm.  "Att tusentals människor som påstår att hästar finns samlas och försöker få hela världen att tro på hästar är helt sjukt enligt oss."

Men nu rycker regeringen, med landsbygdsminister Eskil Erlandsson, ut till hästarnas försvar.  Till Djurbladet på Hd.se skriver ministerns pressekreterare att hästarna visst existerar. "Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill låta hälsa att det inte finns någon anledning till oro, hästar finns. Det är till och med så bra att det finns flera olika hästraser."

Men detta är bara dimridåer, enligt hästförnekarna: "Vi tycker att det är hemskt att regeringen i Sverige försöker få alla att tro på hästar. Vem vet vad mer de ljuger om? De kan ju ljuga om exakt vad som helst! Vi vill ha ut sanningen till folket. Ingen förtjänar att leva i en lögn hela sitt liv. Häst är en frukt som inte finns, oavsett vad män i dyra kostymer säger", skriver de på Facebook-sidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro