ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Regeringen: Sverige ska ha samhällsberedskap för krig

Ida Gustafsson · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015
Regeringen har beslutat att återuppta planen för totalförsvaret, som innebär att Sverige ska ha samhällsberedskap för krig. (OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang)

Regeringen har beslutat att återuppta planen för totalförsvaret, som innebär att Sverige ska ha samhällsberedskap för krig. (OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang) Foto: TT


Svenska myndigheter ska undersöka vilka militära behov landet har vid ett väpnat angrepp. Det beslutade regeringen under dagen, skriver Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Under dagens regeringssammanträde beslutade regeringen att återuppta en planering av ett totalförsvar i Sverige. Sådana planer har tidigare funnits i Sverige, men har haft ett uppehåll under de senaste 20 åren. 

► LÄS MER: 1200 nya jobb inom försvaret 

Dagens beslut innebär att Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ska få i uppdrag att planera en samhällsberedskap för krig, skriver Svenska Dagbladet. 

Totalförsvarets planering ska utgå i från olika antaganden om vilken typ av väpnade angrepp som Sverige kan komma att utsättas för vid ett eventuellt krigsutbrott. 

Bakgrunden till dagens beslut ligger det numera oroliga omvärldsläget, skriver Svenska Dagbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro