ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reggie blev världens rikaste man efter bankfel

Tomas Lundin · 4 Okt 2013
Uppdaterad 4 Okt 2013
Reggie blev världens rikaste man efter bankfel

Reggie blev världens rikaste man efter bankfel Foto: KLTV


klar

Artikellänk är kopierad

Reggie från Texas var världens rikaste man – sen förlorade han allt. Men han är inte så upprörd över det. 

Det är få som tror det när han går runt och serverar på snabbmatsrestaurangen Newk's i Tyler, Texas, men Reggie Theus är historiens första dollarbiljonär. 

Inte ens Bill Gates, Carlos Slim eller Ingvar Kamprad har lyckats tjäna en biljon – tusen miljarder – men Reggie hade fyra biljoner dollar på sitt konto (motsvarande 25 biljoner kronor).

– Jag loggade in och ut åtta gånger för att kolla att pengarna var kvar, och det var de, säger Reggie till tv-kanalen KLTV. 

Dessvärre för Reggies skull var det hela ett resultat av ett mjukvarufel när banken skulle uppdatera sina program.

– Jag blev definitivt förvånad när jag kollade på mitt konto och såg så mycket pengar där, säger Reggie till tv-kanalen KLTV. 

Men innan banken hade upptäckt sitt misstag och drog tillbaka pengarna hann Reggie spara ett kontoutdrag – det enda minnet av den korta tiden som världens rikaste man.

Om han verkligen hade haft fyra biljoner dollar hade han använt tre av dem för att betala av USA:s statsskuld. Efter det skulle han ändå vara världens rikaste.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro