ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Regina Spektor känner sig extra välkommen i Sverige

Katarina Matsson · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Regina Spektor känner sig extra välkommen i Sverige Skivaktuella Regina Spektor älskar att spela i Sverige. – Av någon orsak ger en viss musik genklang hos vissa människor och när jag spelar i Sverige känns det som att publiken verkligen kan mina låtar, säger hon.

Regina Spektor känner sig extra välkommen i Sverige Skivaktuella Regina Spektor älskar att spela i Sverige. – Av någon orsak ger en viss musik genklang hos vissa människor och när jag spelar i Sverige känns det som att publiken verkligen kan mina låtar, säger hon. Foto: Mark Humphrey / AP Photo


Efter tre års tystnad är Regina Spektor tillbaka. I sommar spelar hon på Peace & Love. Sverige är en av platserna i världen där jag känner mig mest välkommen”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Sex veckor tog det för Regina Spektor att spela in nya albumet ”What we saw from the cheap seats” som släpptes för en vecka sedan. – ”Soviet kitch” gick ännu snabbare, två och en halv vecka tror jag. Men det går alltid fort. Sångerna utgår från pianot och min röst, så nycklarna finns redan där, säger hon när Metro träffar henne i New York.  – När jag började skriva som 16-åring var det mycket kämpigare. Bara en sådan sak som koordinationen, att sjunga och spela på samma gång. Mycket handlar om envishet, säger Regina Spektor.

Som alltid flirtar skivan med andra artister, som The Animals på ”Oh Marcello” och Jacques Brel i låten ”Ne me quitte pas”. – Jag gillar verkligen sampling, collage och referenser. Det blir som en tripp inom trippen. Men det har blivit väldigt komplicerat när det gäller rättigheterna, säger Regina.

Att göra sig hörd i kampen mot mainstream-stjärnor som Lady Gaga och Beyoncé är inte lätt. – På många sätt är Sverige en av de platserna i världen där jag känner mig mest välkommen. Av någon orsak ger en viss musik genklang hos vissa människor och när jag spelar i Sverige känns det som att publiken verkligen kan mina låtar, säger hon och fortsätter:        – När jag är på turné försöker jag sätta på tv:n för att få en känsla för landet. Mycket av det som spelas är de här gigantiska, amerikanska superakterna och det är svårt för min musik att passa in där. Enda gången jag har hört en av mina egna låtar spelas på radion var i Sverige. Jag satt i bilen på vägen till en studio och det var verkligen ”wow, coolt”, säger hon. 

Känner du till några svenska band?– Jag är jättedålig på namn, men jag känner till The Teddybears. Och The Cardigans, de är svenska, va?

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro