ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Regnbågsbänk bränd – nu svarar Rissneborna med kärleksbudskap

Åsa Larsson · 16 Jun 2016
Uppdaterad 16 Jun 2016
Bänken hade blivit nedsprejad och eldad på.

Bänken hade blivit nedsprejad och eldad på. Foto: Privat


En parkbänk som målats i regnbågsfärger i Rissne centrum, som ligger i Sundbybergs kommun utanför Stockholm, brändes natten till torsdag och homofobiska budskap hade klottrats på väggarna. Nu reagerar Rissneborna mot hatet.

klar

Artikellänk är kopierad

Hatiska budskap hade klottrats på väggarna.
Hatiska budskap hade klottrats på väggarna.Foto: Privat

– Jag blev fruktansvärt arg och väldigt ledsen när jag såg det, säger Rissne-bon Lena Bergman.

– Det handlar inte bara om en bänk utan om människors trygghet och att de kan känna sig rädda att visa sin kärlek öppet. Speciellt efter det som hände i Orlando.

Enligt Bergman har bänkarna nyligen målats om av sommarlovslediga barn.

– Det var ett konstprojekt där unga tjejer dekorerar bänkar i centrum och det var en av de bänkarna som eldats på och sprejats ner med sprejfärg. ►LÄS MER: RFSL om attentatet i Orlando: Dådet får inte leda till rädsla Klockan 23.40 larmades brandkåren till Rissne centrum på onsdagskvällen. Enligt inringaren brann det med öppna lågor. 

På fredag kommer manifestationen Rissne Pride att hållas klockan 17, enligt tidningen Mitti. Syftet är att på bred front samla motkrafter och manifestera allas lika värde enligt initiativtagaren och oppositionsrådet Jesper Wiklund (V).

Bra tycker Lena Bergman.

– Hatet får inte vinna och vi får inte tystna. ►LÄS MER: Jim förlorade tre vänner i massakern: "Hade hela livet framför sig" På lunchrasten åkte Lena och kollegor till platsen.

– Vi tog med en massa regnbågsfärgade hjärtan och pratade med förbipasserande som fick skriva hälsningar på hjärtana som tejpades upp. För att visa att vi står upp för mänskliga rättigheter och rätten att älska.

Lena Bergman, 36, klistrade upp regnbågsfärgade hjärtan på platsen.
Lena Bergman, 36, klistrade upp regnbågsfärgade hjärtan på platsen.Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro