ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldt avundas inte nyvald

Stockholm TT · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012

Foto: Bertil Ericson/Scanpix


Det spelar roll vem som vinner presidentvalet i USA, anser statsminister Fredrik Reinfeldt. Men både Mitt Romney och Barack Obama har blivit svaren skyldiga på många svåra frågor som väntar, anser han.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det har kännetecknat båda kandidaterna att vi inte riktigt vet vad de tänker göra, kanske allra mest otydligt när det gäller Mitt Romney, säger statsministern som dock inte vill säga något om huruvida han föredrar Obama eller Romney.

Tidigare har Reinfeldt uttryckt sympati för Obama. Han säger att det är svårt att tro på en argumentation – från Romney – som har gått ut på stora skattesänkningar, höjda försvarsutgifter och samtidigt minskad statsskuld.

Även om det budskapet inte har låtit likadant in mot målsnöret.

– I grunden saknar jag svar på hur detta ska gå till, säger Reinfeldt som ger intryck av att inte direkt avundas de utmaningar som väntar den som går segrande ur valet.

Ingen av kandidaterna har heller svarat på hur de ska hantera den stora finansiella åtstramning som inträffar vid årsskiftet om inga politiska beslut tas.

Med indragna skatterabatter skulle det innebära, påpekar Reinfeldt, en massiv dämpning av den amerikanska ekonomin, med stora återverkningar utanför landets gränser och för företag, även svenska, som exporterar till USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro