ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldt börjar betala tv-avgiften

Gustaf Eriksson · 25 Okt 2013
Uppdaterad 26 Okt 2013
Reinfeldt börjar betala tv-avgiften

Reinfeldt börjar betala tv-avgiften Foto: TT Bild


Det infekterade avgiftsbråket är över. Statsministern Fredrik Reinfeldts tv-avgift ska betalas, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges Radios avslöjande om att regeringskansliet inte betalar tv-avgift för statsminister Fredrik Reinfeldts tjänstebostad ledde till ett storbråk. 

Regeringskansliet tyckte att avgiften som regeringen betalar in skulle gälla för tjänstebostaden Sagerska huset. Radiotjänst menade att statsministern skulle betala. 

Nu har de stridande parterna kommit fram till en lösning, rapporterar Aftonbladet.  Regeringskansliet har beslutat att betala tv-avgift för Sagerska huset.  – Det har hela tiden varit vår avsikt att det ska gå rätt till. Vi har haft en dialog med Radiotjänst och landat i att följa deras bedömning, säger Bengt Nordqvist, regeringskansliets chefsjurist, till tidningen. 

Tidigare i veckan rapporterade Metro och flera andra medier att Fredrik Reinfeldt hade anmält sig till Radiotjänst. Den anmälan visade sig dock vara falsk. Inte heller nu är det statsministern personligen som har anmält tv-innehav. I stället är det Regeringskansliet som kommer att betala tv-avgiften. Sedan påförs avgiften på det förmånsvärde som Fredrik Reinfeldt betalar för tjänstebostaden. 

Aftonbladet rapporterar att avgiften kommer att betalas från 1 mars i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro