ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldt kritisk mot Koenigsegg

TT · 25 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Statsminister Fredrik Reinfeldt är kritisk mot Koenigsegg Groups agerande.– Det är klart att det väcker en del frågor, berättigade sådana, om vilka förutsättningar man egentligen har haft för att gå in i den här affären.

Det har bundit tid, det har bundit resurser och människors förhoppningar att detta skulle bli en lösning som var tillräcklig, säger statsministern.– Det kan inte vara oklart för någon att den som vill ta över Saab från GM måste ha stora egna resurser och en väldigt bra idé för att utveckla Saab och en förmåga att täcka egna förluster.

På frågan om vad regeringen kan göra för att stötta Saab återkommer Reinfeldt till att det som den är beredd att göra är att ställa upp med lånegarantier.– Regeringar och stater ska inte äga bilföretag. Vi ska inte använda välfärdspengar till att bygga bilar. Om det inte är så att världens största bilföretag kan få lönsamhet på detta då ska vi inte tro att något departement kan åstadkomma det.

Reinfeldt vill inte spekulera i hur stora Saabs chanser att överleva är.

Om oppositionens kritik säger Reinfeldt:– De anklagar oss för saker varenda dag, så det är lite svårt att ta den på stort allvar. Vi har varit mycket aktiva när det gäller stöd som utbildningssystem, arbetsförmedling och omställningsstöd.

Socialdemokraterna vill använda skolans pengar till att äga förlusttyngda bilföretag.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro