ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldt: Nu är vi bäst i världen

TT · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Statsminister Fredrik Reinfeldt hävdade att hans regering var bäst i grenen ansvarsfull ekonomisk politik i onsdagens partiledardebatt.

Reinfeldt började dock med Sveriges seger mot Grekland i fotbolls-EM.

- Snart ska jag ge plats åt dysterkvistarna, men först 2—0, vi har Zlatan, nu känner vi att vi är bäst i världen igen, sedan får vi se vad som händer på lördag, sade han.

Därefter ställde han den retoriska frågan vem som är bäst på att föra en ansvarsfull ekonomisk politik i en tid med finansiell turbulens i omvärlden. Reinfeldt pekade på sjunkande statsskuld och stabila statsfinanser under hans regering.

- Nu har vi lämnat Ringholm-eran med budgettrixande, sade han, och syftade på den förr-förre socialdemokratiske finansministern.

Reinfeldt pekade också på att jobben blir fler och hävdade att utanförskapet minskar.

- Den som är bäst på jobben är också bäst på att finansiera den välfärd vi alla håller kär.

Reinfeldt tog indirekt upp de dåliga opinionssiffrorna för regeringen.

- Vad är enklare än att önska bort det obekväma och ifrågasätta förändringar. Den som driver ett högt reformtempo blir först impopulär, och blir inte alltid populär, men det är alltid den rätta vägen, sade statsministern.

Sedan försökte Reinfeldt peka på ekonomisk ansvarslöshet och splittring i oppositionen.

- Det är inte överens om hur mycket, men en sak vet vi. De vill höja skatten.

Reinfeldt hävdade att socialdemokraterna vill höja skatten med 40 miljarder, miljöpartiet med 50—60 miljarder och vänsterpartiet med 70—80 miljarder.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro