ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldt till motangrepp mot Billström

Johan Nylander · 7 Feb 2013
Uppdaterad 7 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Regeringen mötte hård kritik tidigare i veckan efter att migrationsminister Tobias Billström (m) sagt att “volymen” invandrade ska diskuteras. Nu får han mothugg av statsminister Fredrik Reinfeldt, rapporterar Dagens Nyheter.

I en intervju med DN säger statsministern att volymen av asyl- och anhöriginvandring inte ska diskuteras och ger en helt annan bild av den arbetsgrupp som ska genomlysa Moderaternas integrations- och migrationspolitik.

– Vi har som noggrant skrivna direktiv inte det som någon utgångspunkt. Det är snarare så att vi säger att det kommer fler till Sverige, av skäl som vi har bidragit till att möjliggöra. Kring det blir en diskussion. Kan vi då med fortsatt kvalitet skapa utrymme för de människor som kommer till Sverige? Och jag tycker att det är riktigt att man får föra den diskussionen, säger Fredrik Reinfeldt till tidningen.

Tobias Billströms uttalanden i SVT:s “Agenda” i söndags, där han förklarade att en ny arbetsgrupp ska diskutera ”volymen av asyl- och flyktinginvandring” fick stark kritik. Miljöpartiet kallade uppträdandet ”obehagligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro