ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldts nya minister var med i Livets ord

Karolina Skoglund · 17 Sep 2013
Uppdaterad 18 Sep 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Elisabeth Svantesson (M) blir ny arbetsmarknadsminister. Det offentliggjorde statsminister Fredrik Reinfeldt i dag. Svantesson är minst sagt ett kontroversiellt val eftersom hon varit med i "Livets Ord". 

Enligt Fredrik Reinfeldt har Svantesson bland annat agerat som lärare inom Livets ord, uppger TT. 

– Det här är något vi har pratat om. Det här kommer inte ha kopplingar till hennes ansvarsområde.

Enligt TT ville arbetsmarknadsministern under en presskonferens inte svara på frågan om varför hon varit medlem. På frågan om vad det var som fick henne att lämna Livets ord svarade hon att det är privat. 

Elisabeth Svantesson har även varit med och arbetat för "Ja till Livet", vilket är en ideéll förening som är kritisk till abort. I en folder från organisationen hyllas Elisabeth Svantesson, som tidigare varit informationssekreterare på organisationen. 

"Flera av Ja till Livets-medlemmar och vänner har blivit omvalda eller invalda i vårt lands högsta beslutande organ. Bland annat förre ord- föranden och grundaren Mikael Oscarsson, Lennart Sacrédeus, Anneli Enochson, och förra informationssekreteraren Elisabeth Svantesson sitter alla på ett folkvalt mandat i en ny majoritet" står det. Enligt DN var Svantesson 1995 en av 6 000 människor som demonstrerade mot abort i Stockholm.

Till lagförslaget om samkönade äktenskap, som trädde i kraft i Sverige 2009, var Elisabeth Svantesson kritisk. 

– Förslaget är inte väl genomtänkt, sa hon till tidningen Dagen 2007 och menade att det skulle bli en tuff debatt i frågan. 

– Eftersom sex miljarder människor anser att äktenskapet är till för man och kvinna kan vi ju inte vara en sådan liten minoritet.

LÄS MER: Nya ministern har inte lämnat Livets Ord

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro