ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldts pappa greps för rattfylla

John Lindblom · 16 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bruno Reinfeldt är moderat politiker, precis som sin son. Här från Grindtorpsparkeringen vid Täby centrum ska Bruno Reinfeldts vingliga bilfärd mot hemmet ha inletts, enligt ett vittne på platsen. Bilen på bilden har inget med artikeln att göra.

Bruno Reinfeldt är moderat politiker, precis som sin son. Här från Grindtorpsparkeringen vid Täby centrum ska Bruno Reinfeldts vingliga bilfärd mot hemmet ha inletts, enligt ett vittne på platsen. Bilen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Den moderate Täbypolitikern Bruno Reinfeldt har åtalats för rattfylleri – han greps av polis i sitt eget kök lagandes kvällsmat.Gripandet kunde ske sedan ett vittne larmat om en ”vinglig” Reinfeldt på väg hem från Täby centrum en torsdagskväll den 23 oktober.Enligt vittnet hade moderatpolitikern och dennes Volvo S80 mycket svårt att hitta ut från parkeringen och han höll även på att krocka med ett fordon och en lyktstolpe. Bruno Reinfeldt, far till statsminister Fredrik Reinfeldt, åtalas trots sitt nekande för 0,79 i promille i blodet – uppmätt nästan två timmar efter den misstänkta bilkörningen.Reinfeldt hävdar dock att han druckit alkohol och vin först efter att han kommit hem från shoppingturen. – Vad jag vet har jag rätt att dricka vin när jag lagar mat, förutsatt att jag inte stör mina grannar. Kört bil har jag definitivt inte gjort, säger moderatpolitikern i polisförhör.Åtalet bygger även på Rättsmedicinalverkets analys som slår fast att det är osannolikt att Reinfeldt druckit cirka 75–80 centiliter hemma så nära inpå provtagning.– Åtalet är mycket väl styrkt, konstaterar kammar­åklagare Lena Westling.Fälls Reinfeldt riskerar han att få lämna sin fullmäktigepost.– Helt nytt för oss. Inga kommentarer tills vi satt oss in i ärendet, säger Täbymoderaternas gruppledare Eva Pethrus.Metro har förgäves sökt Bruno Reinfeldt.

Ansträngt förhållande mellan far och son

Bruno Reinfeldt, 70, är just nu en av 34 förtroendevalda moderater i Täbys fullmäktige.Reinfeldt, starkt kritiserad av oppositionen i kommunen,  kritiserades även hårt av sin egen son Fredrik under senaste valrörelsen.Statsministern klargjorde då i sin nya bok ”Fredrik Reinfeldt – i huvudrollen” att hans relation till sin far inte är eller varit den allra bästa genom åren och att han beklagade att hans pappa gjort ett allt mer ”förvirrat” intryck. Fredrik Reinfeldt har heller inte varit road över att Bruno fortsatt som kommunpolitiker. Dels då Bruno öppet kritiserat de ”nya” moderata idéerna, dels då han inte gillat att folk ansett att det de senaste mandatperioderna varit ”Reinfeldtarna” som styrt Täby och därför försökt övertala sin pappa att lämna sina politiska uppdrag.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro