ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldts presskonferens om Djurgården får kritik

Aron Andersson · 26 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013

Djurgårdens tränare och ordförande valde i dag båda att avgå efter att ha utsatts för hot. Då valde statsminister Fredrik Reinfeldt, en uttalad supporter till laget, att kalla till presskonferens.

klar

Artikellänk är kopierad

Reinfeldts presskonferens om Djurgården får kritik
Reinfeldts presskonferens om Djurgården får kritikFoto: Scanpix
Claes Nordmark på pr-byrån Westander tycker att Fredrik Reinfeldt gjorde rätt som kallade till presskonferens.
Claes Nordmark på pr-byrån Westander tycker att Fredrik Reinfeldt gjorde rätt som kallade till presskonferens.Foto: Westander

Under fredagen stod det klart att Magnus Pehrsson, tränare för fotbollslaget Djurgården, avgår. Detta efter att han utsatts för hot vid flera tillfällen. Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson avgår på grund av händelserna.

Uppgiften har skapat flera reaktioner i idrotts-Sverige och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) valde att blixtinkalla till presskonferens vid 16:30.  – Samhället måste ställa sig upp mot huliganer. Vi måste visa att vi inte accepterar hot och våld, sa han bland annat.

Men statsministern själv är uttalad Djurgårdssupporter vilket gjorde att flera reagerade på presskonferensen.

”Andra frågor vi kunde ha haft Reinfeldt-pk om: Reva, kvinnovåld, arbetslöshet, Fas3, utanförskap”, skriver en twittrare.

”Statsministern drar sig allt som oftast undan samhällsdebatten men Djurgården ska han kommentera på blixtinkallad pressträff. DRIVER HAN?”, skriver journalisten Eric Rosén.

”Vad är det egentligen för hot det handlar om när statsministern känner sig nödgad att hålla presskonferens? Om det över huvud taget är en fråga för regeringen i det här läget borde det väl ligga på justitieministerns bord åtminstone?”, skriver komikern Magnus Betnér.

Men S-märkta pr-konsulten Claes Nordmark tycker det är bra att statsministern reagerar. – Jag tycker att det är bra för att det är så tydligt att det hänt något dramatiskt. Detta är förhoppningsvis kulmen på huliganterrorn mot idrottsprofiler som inte presterar. Vi får hoppas att hans uttalande kan få stopp på den, säger han till Metro.

Några ställer frågan varför det inte kom en lika kraftig reaktion på näthatet, och hotbreven, mot kvinnliga medieprofiler?–  Jag tycker att det är en bra frågeställning, absolut. Men om jag ser på hela situationen så är det en tydlig sak som hänt, där hela idrottsrörelsen påverkas. Jag vill i övrigt inte jämföra med debatten om näthat, för den ska inte förminskas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro