ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reinfeldts sons misshandlare inför rätta

Clarence Frenker · 22 Aug 2012
Uppdaterad 22 Aug 2012
Reinfeldts sons misshandlare inför rätta

Reinfeldts sons misshandlare inför rätta


klar

Artikellänk är kopierad

Nio månader har gått sedan statsminister Fredrik Reinfeldts son i november förra året misshandlades på Birger Jarlsgatan vid Stureplan. Enligt vittnen slogs han med en glasflaska och sparkades i huvudet när han låg på marken.

En jämnårig pojke greps och anhölls i samband med händelsen och åtalades för två veckor sedan för grov misshandel. I går ställdes han inför rätta i Stockholms tingsrätt. I förhör berättar statsministerns son själv om hur han varit på en villafest i Äppelviken i Bromma tidigare på kvällen och hamnat i slagsmål med några andra festdeltagare. Några timmar senare ska han ha sökts upp av ett gäng på ett 30-tal personer som, enligt Reinfeldt själv, ville slåss och hämnas en dispyt på festen.

Utanför restaurang East på Stureplan ska han sedan ha blivit överfallen av 17-åringen. Den misstänkte 17-åringen, som även åtalas för en annan misshandel, medger att han slagit flaskan i huvudet på unge Reinfeldt, men nekar till att ha utdelat sparkar.

Rättegången pågick under en dag och dom väntas meddelas inom två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro