ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Reinforce revansch i OW-landslaget: Känns ju fantastiskt

Erik Glanell · 20 Jul 2018
Uppdaterad 13 Jul 2018
Jonathan "Reinforce" Larsson kommer bland annat att spela Thailands-kvalet till Overwatch World Cup.

Jonathan "Reinforce" Larsson kommer bland annat att spela Thailands-kvalet till Overwatch World Cup. Foto: Blizzard


Jonathan "Reinforce" Larsson var med om en oväntad petning från landslaget förra året. I år gör han dock comeback och är rejält revanschsugen.

klar

Artikellänk är kopierad

Att representera sitt hemland i en stor tävling är något som många drömmer om oavsett sport. En av de lyckliga få som får göra det i Overwatch-VM är Jonathan ”Reinforce” Larsson som vi på senaste sett vid desken i Overwatch League.

– Det känns ju fantastiskt, är alltid kul och representera landslaget, oavsett sport kan jag tänka mig. Lite surrealistiskt när man sitter och kollar fotbolls-VM och sen tänker på sig själv i tredje person som del av ett landslag.  Sen med tanke på förra året och min resa sedan dess är det väl ännu mer otroligt, lite mer än ett ”feel good moment” i nuläget, säger han.

LÄS MER
Han leder Metros esportgala i Globen

Förra året spelade Jonathan ”Reinforce” Larsson med landslaget under kvalet. Men när det var dags att utse den slutgiltiga truppen fanns hans namn inte med på listan. Något som han själv och communityn reagerade starkt på. Det blev ett svek som var svårt att komma över och att bli uttagen i år är en revansch.

– Personligen ja, men samtidigt är ju de som petade mig då fortfarande mina lagkamrater i år igen. Det krävdes mycket mediterande och fundering för att släppa det agget man hyste mot dem. Det kändes lite som ett förräderi då men jag insåg att om vi ska ta hem VM i år så krävs det ett lag som känns mer som ett brödraskap. Då kan jag inte gå runt och gräma mig över förra året, säger han.

I stället innebär hans roll som analytiker under OWL-säsongen att han har många perspektiv och kunskaper som kommer komma väl till nytta för svenskarna. Och till de som är oroade att tiden bakom skrivbordet i liga-sädningarna har fått den 22-åringen att slappa till har han bara en sak att säga.

– Jag har väl hållit formen uppe mekaniskt genom rankat, men det är viktigt och komma ihåg att speciellt main tank-rollen handlar mer om analytiskt tänkande. På så sätt är jag bättre än någonsin efter hundratals timmar av att studera Overwatch på jobbet, säger han.

Styrkan i årets trupp stavas mångsidighet, enligt Larsson. Det tillsammans med revanschlusta efter svensklagens halvdana resultat i Overwatch League och de analytiska resurserna blir nyckeln.

– Det är inga ”one-trick ponys” i detta laget, men samtidigt har vi spetskvalité i samtliga roller, vi kan bli riktigt farliga i den aspekten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro