ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rejält drag med fula storebror Boombox

Aron Andersson · 9 Okt 2012
Uppdaterad 9 Okt 2012
Rejält drag med fula storebror Boombox Den stora varianten av Logitechs nyhet pumpar på rejält och har bättre batteritid än lillebrorsan – men priset är också en bit över det dubbla.

Rejält drag med fula storebror Boombox Den stora varianten av Logitechs nyhet pumpar på rejält och har bättre batteritid än lillebrorsan – men priset är också en bit över det dubbla. Foto: Urban Brådhe


Logitechs bärbara högtalare kommer både som stor och liten. Ljudet är bra och priset överkomligt, men utseendet lämnar en del att önska.

klar

Artikellänk är kopierad

Tre globar för Logitech UE Boombox.
Tre globar för Logitech UE Boombox.
Men bara två till Logitech UE Mobile Boombox.
Men bara två till Logitech UE Mobile Boombox.

Två prylar denna vecka? Två högtalare ja. Boombox och Mobile Boombox. Båda ger bärbart ljud men i lite olika prisklass och storlek.

Hur mycket skiljer de sig åt? Prismässigt handlar det om lite mer än dubbla priset, 2300 kronor för XL-versionen och 1000 kronor för minin. Båda har bra bas, men trycket ökar naturligtvis med storleken. Samtidigt minskar bärbarheten, även om ett praktiskt handtag ska råda bot på det.

Är det någon typ av retrodesign? Jag vet inte riktigt vad tanken är, men det är åtminstone lite ”välkommen till 80-talet” över färgerna. Den grå nyansen på skalet ser ut att ha hämtats från en Amiga 500 ungefär. För Mobile Boombox kan du som tur är välja en annan färg.

Men huvudsaken är kanske att det låter bra? Och det gör det i första hand från vanliga Boombox. Den pumpar på rätt rejält men kan också knastra till ibland. Om det har med bluetooth-överföringen att göra vet jag inte, men det kommer och går.

Vilken är bäst – stor eller liten? Det beror så klart på vad den ska användas till, men tack vare överlägset ljud och bättre batteritid vinner stora Boombox i längden.

I en mening? Prisvärt och bärbart ljud i ful förpackning.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro