ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekkles bästa spelare när Fnatic dominerade hem vårfinalen

Erik Glanell · 9 Apr 2018
Uppdaterad 9 Apr 2018
Fnatic fick lyfta bucklan mot skyarna efter en övertygande uppvisning i Royal arena i Köpenhamn.

Fnatic fick lyfta bucklan mot skyarna efter en övertygande uppvisning i Royal arena i Köpenhamn. Foto: Riot games


G2 hade inget att sätta emot när Fnatic, med superstjärnan Martin "Rekkles" Larsson, stod för motståndet i Köpenhamn. Efter tre spelade matcher var finalen avgjord.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Metro Esport Magazine tar upp Valves nya trade-regler

Fnatic dominerade sig till vinst i europeiska LCS vårfinal som avgjordes i Köpenhamn i helgen. I finalen stod G2 som motstånd men med den svenska stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i spetsen plöjde de orange-svarta sig till en 3–0-seger.

Fnatic fick en flygande start mycket tack vare Larsson som med en penta kill i 41:a minuten säkrade ledningen för sitt lag. Med ett leende på läpparna lämnade de arenan för att pusta ut inför nästa rond. Ett leende som blev ännu större när andra kartan också gick deras väg.

Tredje matchen får till stor del tillskrivas Rasmus ”Caps” Winther som inför hemmapubliken i Royal arena stod för en girig men avgörande push i botten-lanen.

När G2 gick in för att roffa åt sig Barron med fyra femtedelar av Fnatic som störningsmoment lämnades den unge dansken till synes bortglömd på andra sidan kartan och läts göra stor skada på motståndarnas försvar.

Historien upprepade sig några minuter senare. Medan G2 kämpade med att få med sig Baron lyckades Caps pusha ända fram till motståndarnas nexus. Med ens föll G2 som ett korthus och mitt i kaoset lyckades i stället Fnatic sno den av G2 länge eftersökta Baron-buffen.

Stärkta marscherade de mot en tredje och avgörande vinst för att krönas till vårfinalens europeiska kungar.

För Martin ”Rekkles” Larsson blev det dessutom trippla vinster då han förutom titeln även utnämndes till både finalens och säsongens bästa spelare.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro