ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reklam har blivit populär underhållning

Aron Andersson · 25 Nov 2013
Uppdaterad 25 Nov 2013

Reklamfilm har gått från att ha varit ett störningsmoment under kvällens tv-underhållning till något som lockar miljontals tittare på nätet. I dag är det inte ovanligt att en reklamkampanj toppar listorna över mest populärt material på Youtube.

klar

Artikellänk är kopierad

Unruly Viral Video Chart har listat de mest delade reklamfilmerna på nätet sedan 2006, vinnaren har nära 60 miljoner visningar. Men det är inte visningarna som ligger till grund för listan, det är i stället antalet delningar på sociala medier som Twitter och Facebook.

LÄS MER: Årets mest delade reklamfilm

Det är klippet ”Dove Real Beauty Sketches” som ligger i topp, en video från tvålföretaget Dove, som lyfter fram budskapet att du är vacker som du är. En bit ner på listan hittas den Volvo-reklam där actionstjärnan Jean-Claude Van Damme går ner i split mellan två lastbilar, som regisserats av svenska Andreas Nilsson.

– Det är fantastisk underhållning på många sätt. Reklamfilmsformatet har förändrats och anpassats till ett nytt medielandskap där kommersiell kommunikation konkurrerar med allt annat på nätet, säger Tom Beckman, kreativ chef på kommunikationsbyrån Prime i Stockholm.

Reklamfilmer har generellt blivit alltmer som Hollywoodproduktioner med hög kvalitet, etablerade filmregissörer och kända skådespelare.

– Gränserna mellan populärkultur och kommersiell kommunikation suddas ut. Det är det som redan skett i Hollywood. Musik och bilder är det som delas mest på nätet. Vi delar väl sådant vi tycker är bra helt enkelt, säger Tom Beckman.

Här nedan följder de mest delade reklamfilmerna enligt Unruly Video Viral Chart:

10. Official Ram Trucks Super Bowl Commercial:

9. Telekinetic Coffee Surprise: 

8. Volvo Trucks – The Epic Split feat. Van Damme: 

7. Pepsi MAX & Jeff Gordon Present: ”Test Drive”: 

6. Budweiser Super Bowl Ad 2013: 

5. Yalin – Keyfi Yolunda, Aski Sonunda:

4. Ship My Pants: 

3. baby&me / the new evian film: 

2. Geico Hump Day Camel Commercial: 

1. Dove Real Beauty Sketches: 

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro