ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reklambolaget bakom SD:s annonser: Det här är en liten kampanj för oss”

Alva Forsberg Fierro · 5 Aug 2015
Uppdaterad 5 Aug 2015
Under måndagskvällen revs reklamen ner.

Under måndagskvällen revs reklamen ner. Foto: Johan Wikén


Sverigedemokraternas uppmärksammade annonsering i tunnelbanan var inte lika påkostad som kampanjen inför EU-valet. – Den kostade betydligt mer, säger Henrik Vinge, presschef på Sverigedemokraterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagskvällen väckte Sverigedemokraterna mycket uppmärksamhet när deras tunnelbanekampanj på Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm sattes upp. I kampanjen ber SD om ursäkt för ”röran här i Sverige” – och syftar på tiggarna. På kvällen blev flera SD-affischer nedrivna och andra budskap klistrades upp. Men hur mycket annonseringen kostar råder det tvivel kring. 

Är det här en stor reklamintäkt för SL?

– Det har jag ingen uppfattning om. Men det finns andra kampanjer och avsändare som har varit mycket större, säger SL Jesper Petterson, pressansvarig på SL.

Inför EU-valet, hade SD en betydligt större annonskampanj i Stockholms tunnelbana som även då gick hårt ut mot tiggarna. Reklambolaget Clear Channel har ansvarat för båda kampanjerna – men vill inte uttala sig om hur mycket annonseringen kostar.

LÄS MER: SD-reklamen är nere – men kommer komma upp igen

– Vi avslöjar aldrig vad avtal med våra kunder kostar. Priserna är inte heller fasta utan beror på säsong och tidigare relationer med kunder. De sätts väldigt individuellt och gör en bedömning från fall till fall, säger Sofie Brange, PR- och kommunikationschef på Clear Channel och tillägger:

– Men man ska komma ihåg att det här handlar om en tunnelbanestation i hela Stockholm så det är en ganska liten kampanj för oss.

VIDEO: Här river demonstranter ner SD:s tunnelbanereklam

Henrik Vinge, presschef på Sverigedemokraterna, vill inte heller kommentera priset men säger till Metro att kampanjen inför EU-valet kostade betydligt mer.

– Då hade vi 20 exponeringar på olika tunnelbanestationer runtom i Stockholm medan nu är kampanjen begränsad till en station, säger han. 

LÄS MER: Tusentals i protest mot SD-reklam i tunnelbanan​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro