ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekord för Rosa bandet

Marcella Mravec · 1 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Petter och Eric Gadd uppträdde för första gången tillsammans, med Cornelis-låten ”Sommarkort”. 

Petter och Eric Gadd uppträdde för första gången tillsammans, med Cornelis-låten ”Sommarkort”.  Foto: hpg


Drabbad Nanne Grönvall fick publikens stöd under galan i går kväll

klar

Artikellänk är kopierad

Kvällens starkaste framträdande stod Nanne Grönvall för, som har kämpat mot sin bröstcancer. Efter framträdandet ställde sig publiken på Cirkus upp för att tacka henne.
Kvällens starkaste framträdande stod Nanne Grönvall för, som har kämpat mot sin bröstcancer. Efter framträdandet ställde sig publiken på Cirkus upp för att tacka henne.Foto: hpg

ROSA BANDET. Drygt 36 miljoner kronor insamlade till cancerforskningen. Den tv-sända Rosa bandet-galan infriade de egna, höga kraven för Cancerfonden.– Vi hade högt ställda förväntningar, men det engagemang som har skapats är sådant man drömmer om. Trettio miljoner är ganska optimistiskt, men vi har känt medvinden, säger Cancerfondens generalsekreterare Ursula Tengelin. Redan före galan hade hon och Cancerfonden nått sitt mål att sälja en miljon rosa band. Ett mål mycket högre än förra årets 650 000. – Ja, vi har sålt fler band, och i år säger folk att vi verkligen syns. I år var målet att lyfta sakfrågan och öka medvetenheten kring cancervård och cancerforskning. – Vi vill visa att det inte bara är glitter och glamour, utan vardagsliv också, som till exempel Metro har visat i sina artiklar. Vi har lyft själva frågan i år, och engagemang är vårt honnörsord.

Artisterna som slöt upp för att roa mellan det att publiken blev berörd var Jill Johnson, Thomas Di Leva samt Eric Gadd och Petter, som startade galan med Cornelis-låten Sommarkort. Båda för dagen i rosa slipsar – men Petter hade sin i bakfickan. – Trettiotvå år och fortfarande för ung för slips, haha. Eric är mer av en slipskille. Vad betyder det att uppträda på Rosa bandet-galan?– Det är jätteviktigt. Och det är ingen könsfråga. Och framför allt är det viktigt eftersom bröstcancerforskningen inte får några statliga medel. Det är en eller två insamlingar och organisationer som jag väljer att stödja, och Rosa bandet är det jag supportar mest aktivt, säger Petter.

Tillsammans har  de lagt ner tid för att hitta det perfekta framträdandet inför galan, och efter brainstorming blev det Cornelis. – Det är en ny bekantskap för mig, det är först nu jag upptäckt Cornelis. Vi ville göra något exklusivt för galan tillsammans, säger Eric Gadd. Hur är det att uppträda på en sådan här gala jämfört med andra spelningar?– Det var sjukt nervöst. Men det var en bra vibe, och stämningen var varm. Man vet att det sitter många drabbade i publiken, och då känns det extra bra att kunna göra någon glad, säger Petter. 

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro