ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekordmånga cyklar säljs

metro · 12 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

UPPSVING. Fint väder och stark köpkraft får allt fler svenskar att köpa cykel. Försäljningen slår just nu alla rekord enligt branschorganisationen Svensk Cykling .– Jag kan konstatera att det mellan vecka 1 och vecka 12 sålts 51 procent fler cyklar i år än föregående år. Pratar vi bara de sista veckorna under mätperioden handlar det om en ökning på flera hundra procent, säger Klas Elm, VD för Svensk Cykling.

Branschorganisationen representerar bara en del av cykelförsäljarna med trenden, att det i år säljs fler cyklar, tycks ändå klar.– Vi har märkt kraftigt uppsving i mars, jämfört med samma period förra året. Håller det i sig året ut kan det absolut bli ett rekordår, säger Stefan Westermark, ekonomichef på Cykelringen, med butiker på flera plaster i landet. Vackert väder tidigt på året, ökat miljö- och hälsomedvetande kan vara skäl till att allt fler svenskar väljer cykeln som transportmedel. – Jag tror också att cykelbranschen gynnas av den ökade köpkraft som nu finns, säger Stefan Westermark.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro