ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekordmånga fast för fortkörning i Västra Götaland

Madeleine Korneliusson · 14 Jan 2013
Uppdaterad 14 Jan 2013
Rekordmånga fast för fortkörning i Västra Götaland

Rekordmånga fast för fortkörning i Västra Götaland


klar

Artikellänk är kopierad

Rekordmånga åker fast för fortkörning vid fartkameror i Västra Götaland. Alingsåsplacerad kamera på E 20 tar bild på flest fartdårar i landet.

Under 2012 fångades 38 224 stycken fortkörningar på bild i Västra Götaland. Det är en ökning sedan året innan, då 30 163 fortkörare fångades av kamerorna under samma period. Under 2010 var antalet ännu lägre – 28 080 fotograferade fortkörningar.

På sträckan Alingsås–Ribbingsberg på E20 fångades flest fartdårar i hela landet förra året – 3 256 stycken. Men enligt Anders Drugge, sektionschef på Rikspolisstyrelsen, bör de ökade fortkörningarna dock tas med en nypa salt. Han menar att den kraftiga ökningen beror på att fler bilister har trafikerat de filmade vägsträckorna, samtidigt som kamerorna har varit i gång under längre perioder.

– Det vi främst försöker titta på är hur många hastighetsöverträdelser vi har jämfört med antalet passager och vi har inte sett någon förändring under de år som systemet har funnits i drift. 97 procent av alla bilister följer hastighetsgränserna, säger Anders Drugge.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro