ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekordmånga indragna körkort i år

Tina Sayed Nestius · 12 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013

På tre år har antalet indragna körkort under årets första sex månader nästintill tredubblats. Mest beror det på att Transportstyrelsen blivit effektivare i sin handläggning, rapporterar Sydöstran.

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet indragna körkort i Sverige under perioden januari till juni ökat från 2010 års 6 831 till årets rekordhöga 19 969. Till viss del beror ökningen på att Transportstyrelsen blivit effektivare i sin handläggning sedan de tog över körkortsärendena från länsstyrelserna 2010.

Solweig Höög-Persson, ställföreträdande direktör på Transportstyrelsens körkortsavdelning, medger att de hade en del inkörningsproblematik i början, vilket gjorde att de inte hann behandla alla ärenden de fick in. Men hon säger att ökningen också beror på att andra myndigheter har skärpt sina insatser på områden som är kopplade till körkortsfrågor. 

– Vi har fler anmälningar från läkare och fler onykterhetsrelaterade ärenden i år. Där är vi väldigt beroende av vad som kommer in från polisen. Har de kampanj mot rattonykterhet så får vi fler ärenden, säger Solweig Höög-Persson till Sydöstran.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro