ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekordstort Arkad satsar på mingelskola

Erik Olausson · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Under förra årets Arkad mässa samlades många studenter och företag, även ”Mat-Tina” Nordström var på mässan och vissade upp sin kulinariska sida.

Under förra årets Arkad mässa samlades många studenter och företag, även ”Mat-Tina” Nordström var på mässan och vissade upp sin kulinariska sida. Foto: Fredrik Ejserholm


klar

Artikellänk är kopierad

Den hotande lågkonjunkturen tycks inte ha mattat suget efter teknologer. Med 152 företag och organisationer på plats är LTH:s arbetsmarknads­mässa Arkad större än någonsin.Kårens arbetsmarknadsansvarige Christian Johansson har till och med fått tacka nej till ett 30-tal företag som inte fick plats.– Vill man göra mässan större nästa år får man utöka lokalerna. Men det har aldrig varit vårt mål och det blir i så fall nästa projektledare problem, säger han.

I år har den 15 man starka arrangörskommittén satsat extra på att se till att såväl företag som studenterna är bättre förberedda för mässan. Företagen bjuds bland annat på en föreläsning om hur man bäst tränger igenom mässbruset medan studenterna fått möjlighet att gå i mingelskola där teori varvas med praktiska övningar.– Det handlar framförallt om praktiska tips och tricks. Hur du inleder ett samtal, hur du avslutar det, säger Christian Johansson.Men när två dagars svettigt kontaktskapande mellan företag och studenter inleds i dag är målet inte att alla ska gå därifrån med ett anställningsbevis.– Nej, syftet är snarare att studenterna ska se kopplingen mellan sin utbildning och vad de efterfrågar i näringslivet. Får man ett jobb är det bara bonus, säger Christian Johansson.

Arkad Det här händer under mässan

12 november Föreläsning – Kriser, förr  och nu Ronald Fagerfjäll, ledar­skribent på Dagens Industri, tidigare chefsredaktör för Affärsvärlden och en av Sveriges ledande företagshistoriker ger en nyanserad bild av den pågående börskrisen och ställer den i paritet med tidigare finanskriser. Klockan 12.13 november Föreläsning – Seven SummitsMartin Letzter, studenten som blev först i världen med att bestiga och åka skidor ner för de högsta bergen på de sju kontinenterna berättar om de strategier som han och hans kollega Olof Sundström använde sig av för att förverkliga sina drömmar med medel tillgängliga för en fattig student. Klockan 12.12-13 november Bankett . Under mässdagarna anordnas även en traditionell bankett för studenter och företag.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Olausson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro