ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rekordvarmt – vinterjackorna reas ut

Katarina Arnstad Elmblad · 9 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Hans Berglund, som precis kommit hem efter två år i Saudiarabien, tar värmen med ro. ”Jag är övertygad om att kylan kommer”, säger han.

Hans Berglund, som precis kommit hem efter två år i Saudiarabien, tar värmen med ro. ”Jag är övertygad om att kylan kommer”, säger han. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSÄLJNING. Det rekordvarma vädret slår hårt mot sportbutiker och klädhandeln. Redan nu börjar många butiker rea sina vinterjackor. Jonas Arnberg, analytiker på Handelns Utredningsinstitut, HUI, utesluter inte att den traditionella mellandagsrean startar redan före jul.– Det beror på hur kall man är. Om man känner att man har ett för stort lager i mellandagarna då är det klart att man kan börja rea redan innan jul, säger han.

En stor förlorare är sportbutikerna som laddat upp med massa vinterprylar.– Vädret är naturligtvis en parameter som styr vad vi konsumerar och när det regnar när man egentligen ska åka skidor då är det klart att det inte säljs några skidor, konstaterar Jonas Arnberg.På Stadium på Sergelgatan i Stockholm säljer man inte lika mycket mössor och vantar som under kallare vintrar.– Det är inte lika mycket folk som är och rycker i vinterkläderna, säger Andres Åkesson, säljare.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro